Odgovor dr Tanje Pješčić

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:00

Odgovor prenosimo u celosti bez izmena

Odgovor др Тањe Пјешчић

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Poštovani,

U demokratskom društvu javni funkcioneri prihvataju činjenicu da su podložni kritikama javnosti, posebno u medijima zbog samog javnog đelovanja ali i da postoje granice dozvoljene kritike u odnosu na validnost informacija.

Obraćam vam se u vezi objavljenog spiska u vašem listu pod nazivom „Mafijaška pljačka u Nikšiću", na kojem je i moje ime.Ova uvredljiva, šokantna i uznemirijuća, a neistinita informacija postala je viralna na društvenim mrežama i izazvala masovno interesovanje, pa bi ovog puta osuda na klevetu osporila vaše pravo na slobodu izražavanja.

Upotrebom izraza „mafijaška pljačka" pokušava se urušiti moj ugled, moje ime, diskreditovati svaka ideja za koju sam se zalagala a promovisala sam jednakost u društvu kao odbornik u SO Nikšić, odričući se svojih ambicija i strasti za bogatstvom, što potkrepljuje činjenica da sam dio odborničkih naknada donirala Crvenom krstu a dio za liječenje bolesnih, što mi i profesija nalaže.

Zato zahtjevam da odmah demantujete vašu objavu sa mojim imenom.

Predlažem vam da u „hitnim stanjima", kakva su za vas izbori u Nikšiću, ne težite senzacionalizmu i eksluzivnosti nego provjerenosti i tačnosti.

Za vašu informaciju u vezi izbora i predizborne kampanje, uopšte nijesam  bila aktivna u političkom smislu već sam radila u COVID ambulanti, što se može i provjeriti i dokazati.

Još jednom zahtjevam od vas da mi se javno izvinite jer je preteška borba nas ljekara protiv epidemije kako se ne bi morali boriti i protiv infodemije.

dr Tanja Pješčić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)