MARKO I MOMO U DIJALOGU: Nakon pobedničke euforije u Nikšiću, slede pregovori i formiranje vlasti

V. K.

18. 03. 2021. u 09:22

NOSILAC liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević i Momo Koprivica iz koalicije "Mir je naša nacija" sastali su se sinoć i najavili početak razgovora o formiranju nove vlasti.

МАРКО И МОМО У ДИЈАЛОГУ: Након победничке еуфорије у Никшићу, следе преговори и формирање власти

Foto "Za budućnost Nikšića"

U razgovor je bila uključena i Tatjana Đurišić Bečanović, koja je predvodila listu "Crno na bijelo".

- Neophodno je da ovaj deo posla završimo što pre kako bismo krenuli zajedno u oporavak našeg grada, jer Nikšićani to od nas očekuju - izjavio je Kovačević.

I dok se iščekuje pozitivan signal iz Demokratske Crne Gore, u međuvremenu iz poraženog tabora DPS-a oglasio se potpredsednik te partije Jevto Eraković, koji je gostujući na Javnom servisu kazao da jedino u atmosferi podela i tenzija pobedničke koalicije i stranke mogu da opstanu.

- U bilo kakvoj drugačijoj atmosferi, kompletan njihov program gubi smisao i to jeste nastavak politike koji je diktiran iz Beograda i pokušaj podela među građanima Crne Gore - kazao je Eraković.

ISTA VLAST I NA LOKALU

VLAST u Nikšiću formiraće stranke koje vladaju na državnom nivou. Koalicija predvođena DPS osvojila je 40,4 odsto glasova (18 mandata), "Za budućnost Nikšića" - 25,9 (11 mandata), "Mir je naša nacija" Alekse Bečića i pokreta "Ne damo Nikšić" bliskog premijeru Zdravku Krivokapiću 23,3 odsto - odnosno deset mandata. Građanski pokret URA Dritana Abazovića osvojio je jedan mandat, koliko i Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića.

Povodom ove izjave oglasila se Demokratska Crna Gora navodeći da se Eraković opravdavajući izborni rezultat u Nikšiću upustio u analize koje se suprotstavljaju zdravoj logici.

Momo Koprivica, Foto Skupština CG

- Pre svega DPS nije u poziciji da bilo kome deli lekcije o pomirenju u Crnoj Gori, kada je prethodno podelio sve što se moglo podeliti - navodi se u saopštenju Demokrata.

- Ne pričamo sa onima koji su zemlju doveli do bankrota, rasprodali sve resurse, ostavili dugove, podelili građane po svim mogućim šavovima, sa onima koji se obračunavaju sa verskim zajednicama i onima koji su zaustavili reforme i put Crne Gore ka EU uspostavljajući hibridni autokratski režim. Smenjenom režimu želimo otrežnjenje tokom "hlađenja" u opoziciji.

Povodom nikšićkih izbora oglasio se saopštenjem Stej department čestitajući crnogorskom narodu na pokazanoj demokratskoj zrelosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)