ZATVORENA BIRAČKA MESTA: Ovako je protekao izborni dan u Nikšiću (FOTO/VIDEO)

V.K/Novosti online

14. 03. 2021. u 07:03 >> 20:03

GRAĐANI Nikšića danas biraju lokalnu vlast, na prvom odmeravanju snaga nakon parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta, gde je DPS predsednika Mila Đukanovića potučen.

ЗАТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА: Овако је протекао изборни дан у Никшићу (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Nikšić je drugi grad po brojnosti u Crnoj Gori, i na ovim izborima pravo glasa ima blizu šezdeset hiljada ljudi na 138 biračkih mesta.

Na izborima učestvuju sledeće liste:

  • "Za budućnost Nikšića" - Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP), pokret "Za život Nikšića", Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Socijalisti Crne Gore i Pokret penzionera i invalida rada
  • "Evropski tim za Nikšić" - Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko komitski savez (PKS) 
  • "SDP – Srcem za Nikšić"
  • "Crno na bijelo - Može Nikšić" - Građanski pokret URA i nezavisni intelektualci
  • "Mir je naša nacija – zaokruži slobodu" - Demokratska Crna Gora, Građanski pokret "Ne damo Nikšić", Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i "Plenum 083"
  • "Miodrag Daka Davidović - Narodni pokret

Zatvorena biračka mesta

U 20 sati zatvorena su birališta u Nikšiću.

Građani tog crnogorskog grada na 138 biračkih mesta mogli su da se odluče za jednu od šest lista.

Opštinska izborna komisija saopštila je da je izlaznost do 19 sati bila 80,5 odsto, dok je CeMi objavio da je izlaznost bila 81,2 odsto.

Kako je rečeno Tanjugu, oko 21 sat se očekuje obraćanje predstavnika koalicije "Za budućnost Nikšića".

Ranije danas crnogorska policija je apelovala na građane Nikšića, ali i cele Crne Gore, da poštuju epidemiološke mere i da se uzdrže od masovnih okupljanja.

Policija je pozvala građane da, nakon zatvaranja biračkih mesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja korona virusa.

I sve političke partije koje učestvuju na izborima u Nikšiću pozvale su građane da ne izlaze na ulice i da ostanu u svojim kućama nakon zatvaranja birališta.

Inače, u Crnoj Gori je zbog epidemiološke situacije od 21 sat zabranjeno napuštanje objekata stanovanja shodno merama koje je donelo Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Do 19 sati glasalo je 81.2% birača
SRBI POBEĐUJU: Otkriveno šta znači ogromna izlaznost u Nikšiću, Dajković objavnio nove informacije sa terena!

Politički aktivista Vladislav Dajković izjavio je da je pobeda koalicije "Za budućnost Nikšića" veoma blizu.

- Pobeda je na dohvat ruke! Sve ide kako treba! Atmosfera u našem štabu je fenomenalna i samo čekamo da se zatvore biračka mesta - rekao je Dajković u snimku koji je objavio na Fejsbuku. Video pogledajte KLIKOM OVDE!

POZVANI NA PRIPRAVNOST SVI PRIPADNICI NIKŠIĆKE POLICIJE: Stižu i kolege sa Žabljaka - grupišu se velike snage!

Policijske snage grupišu se ispred stanice policije u Nikšiću. Prema nezvaničnim informacijama pozvani su svi pripadnici nikšićke policije na pripravnost. Takođe, kako se saznaje, u pomoć su pozvane i kolege iz Žabljaka. Kako se bliži kraj glasanja policajci su u sve većoj pripravnost kako bi predupredili eventualne nerede.

Uprava policije preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi izborni dan protekao bezbedno i neometano.

- Molimo građane da nakon zatvaranja biračkih mesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja korona virusa u interesu svih građana Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.

UPRAVA POLICIJE CRNE GORE IZDALA HITNO SAOPŠTENjE: Ostanite kući nakon zatvaranja birališta!

UPRAVA policije Crne Gore apelovala je na građane Nikšića, ali i u celoj državi, da poštuju epidemiološke mere i da se uzdrže od masovnih okupljanja.

Podsećaju da je, prema aktuelnim merama za sprečavanja širenja korona virusa, nakon 21 čas zabranjen izlazak.

Kazali su da Uprava policije preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi izborni dan protekao bezbedno i neometano.

- Molimo građane da nakon zatvaranja biračkih mesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja korona virusa u interesu svih građana Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.

NEK SE ČUJE POD TREBJESOM, GOTOVO JE S DPS-om: U Nikšiću već počelo slavlje, narod se raduje padu Mila Đukanovića

ISPRED štaba koalicije "Za budućnost Nikšića" grupa građana se okupila da slavi pad Mila Đukanovića i njegovog DPS-a.

- Nek se čuje pod Trebjesom, gotovo je s DPS-om, Milo lopove, Milo lopove - uzvikuju okupljeni u očekivanju rezultata.Snimak pogledajte KLIKOM OVDE!

KOVAČEVIĆ OTKRIO ŠTA OČEKUJE VEČERAS: "Sve DPS-ovce će ostaviti kući..."

NA nedavni ultimatum DPS policiji da reši navodne probleme na biračkim mestima, ili će "oni uzeti stvari u svoje ruke" reagovao je i Marko Kovačević, nosilac liste koalicije "Za budućnost Nikšića".

- Oni su sve događaje koje su naveli izmislili, nisu se desili ili se nisu desili na taj način na koji su oni naveli. Ta situacija je već razrešena, a pošto su lagali neće morati da uzimaju stvari u svoje ruke - istakao je Kovačević.

- Žele da podignu tenzije, nalaze se u situaciji na koju nisu navikli, opet će biti poraženi, i to je proizvod njihove nervoze - istakao je on.

Odgovarajući na pitanje da li posle zatvaranja biračkih mesta očekuje tenzije Kovačević kaže: "Mislim da će pobeda biti toliko ubedljiva da će ostaviti sve DPS-ovce kući".

MILOVE PRISTALICE SVE NERVOZNIJE: Kolone automobila DPS-ovaca provociraju ispred štaba koalicije "Za budućnost Nikšića"

PRISTALICE DPS-a u Nikšiću kako odmiče izborni dan postaju sve nervoznije. Osim što maltretiraju članove izborne komisije, motre na Nikšićane ispred štabova, uhvaćeni su i u izbornoj krađi, kada su silom pokušali da otmu glasačke kutije.

Osim toga, kolone automobila DPS-ovaca kruže ispred izbornog štaba kolaicije "Za budućnost Nikšića" koji je Milova najveća pretnja i iz automobila uzvikuju "Milo, DPS".

KNEŽEVIĆ SE OGLASIO USRED IZBORA: Jedan od lidera DF poslao moćnu poruku Nikšiću

JEDAN od lidera DF Milan Knežević poslao je iz Beograda podršku braći u Nikšiću.

- Beograd već čestita pobedu bratskom Nikšiću... Samo DF, samo Marko, samo jako.

P.S. Gledajte Hit tvit i onda smo kvit - napisao je Knežević.
Do 17 sati glasalo je 77.8% birača
NASLUĆUJE SE REZULTAT IZBORA U NIKŠIĆU: Dajković otkrio kakva atmosfera vlada u štabu koalicije "Za budućnost Nikšića"

Politički aktivista iz Crne Gore Vladislav Dajković otkrio je kakva atmosfera vlada u izbornom štabu koalicije "Za budućnost Nikšića".

- Kod nas u štabu vlada fenomenalna atmosfera! Polako se pripremamo za slobodnu Nikšića. Veseli se srpski rode! - napisao je Dajković na Tviteru.

SAJ na ulicama Nikšića

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi veliki broj pripadnika SAJ koji su prema navodima došli da spreče haos koji je planirao DPS.

DPS PUCA PO ŠAVOVIMA, DEMANTUJU SAMI SEBE: I šef biračkog odbora rekao - niko nije pretučen!

Opštinski odbor DPS je nepotpisanim saopštenjem, uz pretnje, izvestio javnost o navodnom incidentu oko prebijanja njihovih članova Biračkog odbora.

Ipak, navode o prebijanju je demantovao sam šef Biračkog odbora koji je iz koalicije Evropski tim za Nikšić u kojoj je i DPS – Vladan Kankaraš.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Kankaraš je novinarima rekao da je došlo do prekida glasanja i da nije bio tu u tom trenutku.

- Nije niko pretučen, nastavljeno je glasanje. Izborni materijal je otiman van biračkog mjesta… Sve je urađeno u skladu sa zakonom - saopštio je Kankaraš.

I UPRAVA POLICIJE CRNE GORE DEMANTOVALA MILOVE LAŽI: Niko nije pretučen na biralištu u Dragovoj Luci!

Do 15 časova registrovani su sporadični incidenti i nesporazumi na koje je policija odgovorila efikasno i profesionalno, saopšteno je iz Uprave policije.

Izborni dan u Nikšiću protiče bez ozbiljnijih incidenta, a do 15 časova registrovani su sporadični incidenti i nesporazumi na koje je policija odgovorila efikasno i profesionalno, saopšteno je iz Uprave policije.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

- Tokom glasanja na biračkom mjestu br.118 došlo je do nesporazuma između članova biračkog odbor a vezano za glasačku kutiju koja je bila namjenjena za glasanje putem pisma. Događaja je prijavljen policiji i pripadnici Uprave policije su odmah izašli na lice mjesta - dodaje se u saopštenju.

Konstatovano je, kako ističu iz UP, da glasačka kutija nije ukradena i da nije oštečena, "nalazila se u vozilu kojim su članovi biračkog odbora trebali da se upute na lokacije gđe su građani trebali da ostvare pravo glasa putem pisma".

MARKO KOVAČEVIĆ OBJASNIO SVE O LAŽIMA DPS: Oglasio se nosilac liste "Za budućnost Nikšića", objasnio šta se desilo u Dragovoj Luci

NOSILAC liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević kazao je da na biračkom mestu 118 Dragova Luka došlo do problema kada Birački odbor nije dozvolio predstavnicima opozicije da zajedno ponesu glasačku kutiju za glasanje putem pisma.

Kovačević je rekao da je opoziciji rečeno da mogu da ih prate kolima i da je isti problem bio i na drugim biračkim mestima.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

- Došao sam na to mesto gde je bilo tenzija a okupljeni su branili automobilu da krene bez predstavnika opozicije. Ušao sam i razgovarao sa članovima Biračkog odbora i oni su mi rekli da je to u skladu sa mišljenjem Opštinske izborne komisije, iako je mišljenje OIK da treba da idu i dva predstavnika opozicije.  Ubrzo je došla policija, čuli smo navode Demokratske partije socijalista koja pokušava da proizvede tenzije. Tamo niko nije bio pretučen, niko nije ušao nasilno. Razgovarao sam sa načelnikom CB i on je rekao da će demantovati navode DPS - ističe Kovačević.

- Nije bilo otimanja biračkog materijala, već je član Biračkog odbora iz opozicije premestio kutiju u svoj automobil i tražio da zajedno idu da bi se realizovalo glasanje putem pisma, al je to odbijeno.

IZLAZNOST DO 15 ČASOVA: Evo koliko je ljudi do sada glasalo na izborima u Nikšiću

Do 15 časova izlaznost je prema tvrdnjama OIK Nikšić 70 odsto.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

PUKLA BRUKA U NIKŠIĆU: DPS uhvaćen na delu!

Aktivisti DPS Mila Đukanovića kupuju lične karte u Nikšiću, kako bi pokušali da ukradu izbore u tom gradu, a sada su taj incident zabeležile i kamere.

Naime, na biračkom mestu 118 Dragova Luka došlo do problema kada Birački odbor nije dozvolio predstavnicima opozicije da zajedno ponesu glasačku kutiju za glasanje putem pisma.VIše o tome čitajte KLIKOM OVDE!

MILO SPREMA NEREDE: Sakupljaju 300 momaka da naprave haos u Nikšiću

Prema nezvanicnim informacijama DPS skuplja preko 300 momaka da izazovu nered na biračkim mestima u Nikšiću i na taj način ponište volju naroda.

SKANDAL: Pogledajte šta radi DPS sa kutijom punom glasova

Pojavio se još jedan snimak na kom se vidi kako članovi DPS pokušavaju da prisvoje glasačke kutije u Nikšiću.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Tim povodom se danas oglasio i nosilac liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević, koji je objasnio šta se dešavalo na glasačkom mestu 118 Dragova Luka. Više o tome KLIKOM OVDE!

ŠTA ĆE GRBOVIĆ OVDE? Neverovatna provokacija u Nikšiću

Bivši gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović došao je danas na biračko mesto Dragova Luka.

Grbović je, navode prisutni, došao samo da bi provocirao jer je on čak i ne živi u Nikšiću, već je prijavljen u Podgorici. Više o tome KLIKOM OVDE!

ZA DOM SPREMNI! Skandalozna poruka pristalica DPS-a pred izbore u Nikšiću (FOTO)

Pristalice bivšeg režima Mila Đukanovića su u više navrata javno ispoljavale svoje afinitete prema ustaškom pokretu, ali je juče, dan pred lokalne izbore u Nikšiću, došlo do otvorenog poziva na ustašluke i genocid.

Naime, na jednoj od popularnih stranica na tviteru pod nazivom "Proud Montenegro" ("Ponosna Crna Gora") objavljen je ustaški poklič „Za dom spremni!“.

Foto: Tviter

POLICIJA PRIVELA PRISTALICE DPS: Pravili haos na glasačkom mestu, maltretirali članove komisije

Nikšićka policija privela je više osoba, pristalica DPS.

Oni su došli na biračko mesto u naselju Humce i pokušali da blokiraju rad komisije.

Ubrzo je stigla policija koja je privela najmanje tri osobe.

"OĆU MILA DA SRUŠIM, MAKAR NA NOSILIMA": Mladić iz Ozrinića nakon operacije insistirao da ide da glasa

Koliko je značaj izbora u Nikšiću govori podatak da je jedan mladić iz Ozrinića, nakon iznenadne operacije slepog creva insistirao od porodice da mu omogućen da glasa.

- Oću Mila da srušim makar i na nosilima!, poručio je ovaj hrabri Nikšićanin, ime je poznato "Novostima".

KUPOVINA GLASOVA NE PRESTAJE! Milovi zastrašuju građane po Nikšiću, a građani poručuju: "Gotov si"

Korisnici društvenih mreža su snimili još jedan automobil za kupovinu glasova. Sivi mercedes bez tablica je snimljen u naselju Željezare, koji se, prema navodima korisnika društvenih  mreža koristi za kupovinu ličnih karata, snimanje i zastrašivanje birača. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

IZVRŠEN PRETRES KAFIĆA "ARKADA": Zatekli 10 Milovih aktivista kako kupuju glasove

Izvršen je pretres kafića "Arkada", a u objektu na kom je natpis "zatvoreno" nalazi se 10 osoba. U istom kafiću snimljeno je kako ulaze građani koji navodno DPS prodaju svoje glasove.

MILO JAVNO PRETI GRAĐANIMA I POLICIJI Nakon krađe poručili: "Za sat vremena uzimamo stvar u svoje ruke"

Nakon što su u jednom štabu DPS pronađene lične karte i novac za kupovinu glasova u Nikšiću, nepotpisanim saopštenjem DPS je javno zapretio građanima i policiji.

"Sve ovo se desilo na očigled pripadnika Uprave policije. Ovom prilikom šaljemo jasnu poruku Upravi policije da imaju rok da uspostave kontrolu u roku od sat vremena ili ćemo biti prinuđeni da preuzmemo stvar u svoje ruke i sami rješavamo probleme. Pozivamo sve da ovo upozorenje shvate krajnje ozbiljno jer smo spremni i odlučni da odbranimo pobedu od četničkih hordi", navodi se u saopštenju DPS.

INTERVENISALA POLICIJA: Svađa na biračkom mestu 34 - niz incidenata u Niškiću se nastavlja

Na biračkom mestu 34 izbila je svađa zbog čega je morala da interveniše policija.

U štabu DPS pronađene lične karte i novac za kupovinu glasova

Na instagramu su se pojavile informacije da je izvršen upad u prostorije DPS i da su tamo pronađene lične karte i novac.

Foto: Instagram

Do 13 sati glasalo je 61.2% birača
DPS PRETI GLASAČIMA! Tortura građana u Nikšiću - prate ih i slikaju

U Nikšiću se danas održavaju lokalni izbori, a od ranog jutra obeležili su ih incidenti i krađa koju članovi DPS sprovode u ovom gradu.

Naime, pored kupovine glasova, aktivisti DPS sede ispred biračkih mesta i slikaju glasače. Zabeleženo je da prilaze građanima i prete im kako ne bi glasali za opoziciju u tom gradu.

Ispred biračkog mesta Vrećenovići smenjuju se crni i sivi automobili bez registarskih oznaka iz kojih mladići obučeni u majice sa obeležjima DPS sugerišu građanima za koga da glasaju.

SKANDAL: Policija čuva Milove ljude koji kupuju glasove

Na društvenim mrežama pojavio se snimak policije koja čuva kafić u kome ljudi Mila Đukanovića kupuju glasova.

Kako to izgleda pogledahte na priloženom video-snimku:
Birač sa pogrešne strane presavio glasački listić

Na biračkom mestu 124 - OŠ Milija Nikčević - Birač je sa pogrešne strane presavio glasački listić, pa je birački odbor takav glasački listić učinio nevažećim.

Prekršeno pravilo: Javno pokazao glasački listić

Na biračkom mestu 69 - Birač je javno pokazao glasački listić, suprotno odredbi člana 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

BRUTALNA KRAĐA U NIKŠIĆU: Snimljeni Milovi ljudi kako kupuju glasove

NAKON što je zabeležena kupovina glasova u nikšićkom restoranu, snumljeno je još sličnih incidenata.

Naime, sumnja se da DPS Mila Đukanovića potkupljuje birače. Kupuju se lične karte i prima se novac za glasanje na lokalnim izborima, a mnogi od njih su i uhvaćeni u tom (ne)delu. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Foto: Printskrin

TURDNICI PUKAO VODENjAK NA BIRAČKOM MESTU: Suprug zahtevao da najpre glasa - potom otišli u bolnicu

Danas se na biračkom mestu Humci 3 u Nikšiću desila veoma neuobičajena situacija. Trudnica koja je čekala svoj red da iskoristi biračko pravo, počela je da se porađa. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Do 11 sati glasalo je 38% birača
Glasao Marko Kovačević nosilac liste "Za budućnost Nikšića"

Nosilac liste "SDP-srcem za Nikšić" Željko Nikolić glasao je na biračkom mjestu broj 28, u područnom odeljenju Osnovne škole (OŠ) Mileva Lajović Lalatović, u mjestu Laz.

Andrija Mandić uveren u pobedu - Pojaviće se Crna Gora čojstva i junaštva

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić odgovarao je na pitanje gosta televizije Hepi Tomislava Kresojevića o Slobodanu Jovanoviću, koji mu se obratio da je primetio da značajno mesto u Mandićevoj biblioteci zauzimaju sabrana dela srpskog mislioca, pravnika i političara Slobodana Jovanovića. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Neispravna glasačka kutija na biračkom mestu 97

Na biračkom mestu 97-ispravnost glasačke kutije nije utvrđena na propisan način. Predsednik BO je samoinicijativno konstatovao da je glasačka kutija prazna, bez poštovanja procedure da ispravnost bude utvrđena u prisustvu prvog birača koji to potvrđuje svojim potpisom.

SKANDAL U NIKŠIĆU: Zbog pravoslavnog krsta izbio incident

NA BIRAČKOM mestu Oštrovac došlo je verbalnog incidenta između jednog člana tog biračkog mesta i meštanina Pauna Mujovića. Zasmetao im je pravoslavni krst!

- Ne odvajam se od krsta ceo život. Međutim, jedna gospođa mi je rekla da ga uklonim, jer su navodno zabranjena obeležja. Nisam je poslušao jer od krsta se ne odvajam ceo život. I kad spavam, i kad kosim, krst je na mojim grudima, kaže Mujović.

Foto: V.K.

Članovi biračkog odbora ne nose pravilno maske

Na biračkom mestu Zahumlje - članovi BO i partijski posmatrači ne nose pravilno maske. Na ulazu se ne koristi sredstvo za dezinfekciju iako se nalazi na označenom mestu.

Nepravilnost na biračkom mestu Šipačno

Birač prilikom presavijanja glasačkog listića nije ispoštovao zakonsku odredbu člana 82 stava 3, kojim se propisuje da se glasački listić presavija, na način da se ne može videti za koga je birač glasao.

Članovi BO koriste mobilne telefone

Na biračkom mestu 44 - Članovi BO koriste mobilne telefone, suprotno odredbama člana 71a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Birač javno saopštio za koga je je glasao

Na biračkom mestu 92 Zagrad - Birač javno saopštio za koga je je glasao, suprotno članu 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Pogledajte kako Milovi ljudi kupuju glasove u Nikšiću

Isprad kafića Arkade zabeležen je snimak na kome se vidi kako jedan građanin ulazi u lokal i uzima novac za glas. Prema informacijama, u ovom kafiću stacionirani su ljudi Mila Đukanovića koji su zaduženi za kupovinu glasova.

Naglas pozvao na glasanje za jednu političku opciju

NA biračkom mestu 95 Dom Jugovići - član biračkog odbora na glas pozvao na glasanje za određenu političku opciju, čime je prekršio član 81 Zakona o izboru odbornika i poslanika, kojim je propisano da članovi BO ne smiju ni na koji način uticati na odluku birača

Izlaznost do 9 časova

Prema podacima CEMI-ja na lokalnim izborima u Nikšiću je do devet sati glasalo 15,6 odsto birača.

Posle kiše sunce će nas ogrejati

Ljiljana Jovanović jedna je od mnogih Nikšićanki  koja je odmah nakon otvaranja biračkih mesta obavila građansku dužnost.

-Posle kiše sunce će nas ogrejati, poručila je Ljilja, uz široki osmeh. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Foto: V.K.

Uočena nepravilnost na biračkom mestu 12

Iz nevladine organizacije Centar za monitoring koja posmatra izbore saopšteno je da na biračkom mestu 12 predsednik biračkog odbora koristi mobilni telefon, suprotno odredbama člana 71a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Otvorena sva biračka mesta

Nakon manjih nepravilnost otvorena su sva biračka mesta u Nikšiću.

Foto: V.K.

Uočena nepravilnost na biračkom mestu 120

Birač je naglas izgovorio broj partije za koju je glasao, čime je prekršio član 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika

Nije otvoreno ni biračko mesto u Elektroprivredi

Biračko mesto broj 1 u Elektroprivredi nije otvoreno jer se ispred njega nalazi kamera (video nadzor).

- Članovi biračkog odbora iz dve stranke tražili su da se ta kamera ugasi. Dobili smo papir na kojem piše da je kamera isključena, kazala je predsednica biračkog odbora Lidija Vušović. Na tom biračkom mestu upisan je 671 glasač.

Pojačano prisustvo policije

Na ulicama Nikišića primetno je pojačano prisustvo policije i u civilu, kao i u patrolnim vozilima.

Centar i Dragova luka još uvek nisu otvoreni

Biračka mesta Centar i Dragova luka još uvek nisu otvoreni. Na tim biralištima posmatračima Demokratskog fronta nije dozvoljeno da uđu u prostorije.

Foto: V.K.

Otvorena birališta

Biračka mesta otvorena su tačno u 7 časova. Nikšićani, njih 58.833 punoletnih, danas biraju novu lokalnu vlast. Oni svoja biračka prava mogu iskoristiti na 138 biračkih mesta koja su otvorena do 20 sati.

 

Foto: V.K.

Foto: V.K.

Evo u kojim kafanama se kupuju lične karte u Nikšiću

PREMA dobro obaviještenom izvoru iz podgoričke policije, akcija Milovih ljudi zaduženih za kupovinu ličnih karata u Niksicu ušla je u foto-finis. U kojim kafanama DPS kupuje glasove čitajte KLIKOM OVDE!

Foto: V.K.

Otkrivena kupovina glasova od strane DPS

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića aktivno je radila na kupovini glasova pred današnje izbore u Nikšiću.

Sinoć smo objavili fotografije spiskova na kojima su zapisana imena i prezimena lica koja su dobila novac u iznosu od 1.000 do 3.000 evra, za kupovinu glasova za potrebe DPS, kao i podaci lica, odnosno glasača koji su isplaćeni sumom od 50-100 evra, da bi glasali za DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINULE DVE OSOBE U TEŠKOJ NESREĆI: Crni bilans saobraćajke na crnogorskom primorju