KRCUNOVIĆ O DAKI DAVIDOVIĆU: On radi za DPS (VIDEO)

Novosti onlajn

13. 03. 2021. u 14:01 >> 22:45

NIKŠIĆANIN Predrag Krcunović Krcko uoči izbora u tom gradu prisetio se kakva je situacija vladala 1997. godine u Crnoj Gori. Kako kaže, slično je i danas.

КРЦУНОВИЋ О ДАКИ ДАВИДОВИЋУ: Он ради за ДПС (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

On je ispričao za Daku Davidovića da radi za DPS, a što možete pogledati na priloženom video-snimku:

- Prisetio sam se nekih strašnih scena 1997. godine. kada su bili izbori i previranja između Momira Bulatovića i Mila Đukanovića. Ja sam tada stao na stranu mog komšije Đukanovića, sa mojim drugovima. Mi smo stali uz Brana Mićunovića, bili smo klinci, najstariji od nas je imao 22 godine. Na drugoj strani je bio Daka Davidović koji je podržao Momira Bulatovića. Tada oko izbora su se dešavale današnje scene - paljenje auta, gledali su se ljudi preko nišana, mnoge stvari su neželjene bile. Izgubili smo jednog druga, od 18 godina, baš zbog te političke situacije - rekao je.

Kako kaže, "nema toga suda koji Mićunovića više može osuditi ua ubistvo našeg druga Radovana Kovačevića".

- On nije učestvovao ni u kakvom sukobu, ranjen je na nosilima ispred Kliničkog centra, izgubio je glavu - rekao je.

- Sve je to mirno gledao Brano Mićunović. Mićunović je izvukao pokojnika, koji ga je poznavao i gledao u lice dok mu je ovaj ispaljivao metke, računajući da će da ga spasi, a on mu je opalio tri metka u glavu i stomak. Ta stvar je zabeležila istoriju Nikšića, da više ništa nije bilo kao što je bilo. Nikšić se podelio - kazao je Nikšićanin.

Ostatak intervjua možete pogledati u nastavku:

Inače, Kovačević je teško ranjen u noći između 6. i 7. oktobra 2000. u oružanom obračunu u kazinu hotela “Podgorica”, odakle je prevezen do Kliničkog centra. Ubica je uspeo da u trenutku dok su ga iznosili iz kola priđe i naočigled medicinskog osoblja u njega ispali hice.

Nedugo zatim, Mićunović je optužen da je na ulazu u Urgentni blok, iz bezobzirne osvete, ubio Kovačevića, a u novembru 2007. pravosnažno je oslobođen optužbi. Iz odgovora koji su 1. oktobra dostavljeni “Vijestima” iz Višeg državnog tužilaštva proizlazi da više ne istražuju ko je pre gotovo dve decenije ubio Kovačevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju