JA ĆU VAM IZDATI KRŠTENICU! Raspop Miraš Dedeić pozvao Srbe da se "krste u CPC"

V. K.

24. 02. 2021. u 19:51

MIRAŠ Dedeić, samozvani poglavar kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, pozvao je sve pravoslavne građane Crne Gore, koji su kršteni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a žele "krštenicu CPC", da im se obrate!

ЈА ЋУ ВАМ ИЗДАТИ КРШТЕНИЦУ! Распоп Мираш Дедеић позвао Србе да се крсте у ЦПЦ

Foto Arhiva Novosti

Oni će im, kako je rekao, izdati krštenicu "CPC" u kojoj će im samo u rubrici "nacionalnost", umesto pravoslavni Srbin ili Srpkinja biti upisanio pravoslavni Crnogorac ili Crnogorka.

- Mnoštvo Crnogoraca je već dobilo krštenicu CPC - izjavio je Dedejić pozivajući na odbranu "od duhovnog okupatora, SPC i domaćih potuđenika.

- Srpska crkva ne priznaje krštenje u crnogorskoj. Niko od krštenih Crnogoraca ne može biti svedok na krštenju, venčanju, ne može se pričestiti niti kakav crkveni obred obaviti u Srpskoj crkvi, ukoliko se kod njih ponovo ne krsti.

Mnogi sveštenici SPC čak propovedaju da je brak između Srbina i Crnogorke mešovit brak. U crkvama gde su crnogorski sveštenici služili crkvene obrede, srpski popovi su čistili i osvećivali crkve, a takođe i puteve kuda bi prolazio neki Crnogorac ili Crnogorka (javna ličnost) prali su osvećenom vodom. Mrtve su nosili preko livada, da ne idu putem kuda prolaze vernici i sveštenstvo Crnogorske crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki