MANDIĆ ODGOVORIO DPS-u: Niko im nije smetao, ni branio da obezbede vakcine za građane, a Srbija će ponovo pomoći Crnoj Gori

V. K.

18. 02. 2021. u 19:46

JA nisam ni predsednik Vlade, ni državni funkcioner da bi mi se partija Mila Đukanovića obraćala na ovakav način, navodi Andrija Mandić, jedan od lidera DF u odgovoru DPS-u na kritike na račun Vlade Crne Gore zbog nabavki vakcina, a u kojima se i on spomienj.

МАНДИЋ ОДГОВОРИО ДПС-у: Нико им није сметао, ни бранио да обезбеде вакцине за грађане, а Србија ће поново помоћи Црној Гори

Foto: Novosti arhiva

- Niko nije smetao, ni branio Vladi DPS da obezbede vakcine za građane. I zbog toga su oni poslednja adresa koja može bilo koga da kritikuje vezano za borbu protiv korone.  Takođe, nisu ni drugi u vlasti, što su došli nakon njih, sprečavani da taj posao urade bolje i nabave vakcine za stanovništvo Crne Gore. 

Veoma sam ponosan ako su razgovori koje sam vodio otkad je Srbija nabavila prve vakcine, i moje pismo upućeno početkom februara predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pomogli da naši zdravstveni radnici, heroji borbe protiv korone, dobiju mogućnost da budu zaštićeni. Ne samo oni, nego i njihove porodice koje su podjednako izložene riziku kao i oni. 

Verujem da će ova prva pošiljka biti upotrebljena za njihovu zaštitu i ako, recimo, Vlada Crne Gore uskoro ne nabavi veću količinu vakcina, ja sam siguran da će Srbija ponovo pomoći Crnoj Gori - naveo je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)