KRIVOKAPIĆU, IMAŠ ROK OD PET DANA DA VRATIŠ AMBASADORA: Palma uputio zahtev, pozvaće Srbe da ne letuju u Crnoj Gori (FOTO)

Novosti online

15. 02. 2021. u 13:11

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je danas rekao da će pozvati građane Srbije da ne letuju u Crnoj Gori ako premijer Zdravko Krivokapić ne dozvoli povratak srpskog ambasadora Vladimira Božovića u Podgoricu.

КРИВОКАПИЋУ, ИМАШ РОК ОД ПЕТ ДАНА ДА ВРАТИШ АМБАСАДОРА: Палма упутио захтев, позваће Србе да не летују у Црној Гори (ФОТО)

Foto arhiva

- Želim da pošaljem poruku i novoj Vladi Crne Gore. Ukoliko gospodin Zdravko Krivokapić, premijer Crne Gore, misli da iskoristi glasove za jednokratnu upotrebu onda se grdno prevario. Nisu to glasovi za koje je Srbija davala smernice za koga da glasaju građani Crne Gore, već je to bio program aktuelnog premijera Krivokapića i koalicije na čijem je čelu bio. Crna Gora je proterala ambasadora Srbije iz Podgorice, a sa druge strane želi da srpski turisti odlaze u Crnu Goru i da pune budžet Crne Gore. Ukoliko u roku od 5 dana premijer Krivokapić i crnogorska vlada ne vrate srpskog ambasadora u Podgoricu, ja ću u Skupštini Srbije pozvati sve građane Srbije da ne idu na more u Crnu Goru - rekao je Marković, i apelovao na Podgoricu da neće stići Srbiju ni po stopi rasta ni po stopi vakcinisanja. 

Foto: Novosti

- Daćemo vam mi vakcine i daće vam predsednik Srbije Vučić vakcine da se vakcinišu građani Crne Gore i Srbija hoće da sarađuje sa svim republikama bivše Jugoslavije. Ali ova crnogorska vlada je veliko iznenađenje i za one koji su za nju glasali i za one koji su bili protiv u Crnoj Gori. Nadam se da će ova moja poruka stići do gospodina Krivokapića, sa kojim sam se video pre dva meseca na jednom mestu, to je tužno mesto bilo i ja sam mu rekao „nadam se da neće biti isti kao Milo Đukanović koji je vodio srbomrzačku politiku“. Krivokapić se na te moje reči samo nasmejao i ništa nije odgovorio. I sada ga javno prozivam - rekao je Dragan Marković Palma.

Foto: Novosti

- I šta mi da radimo kada je u Srbiji veća prosečna plata, kada u Srbiju dolaze investitori, a ne idu u Crnu Goru, pa nismo im za to krivi mi, ni Vučić ni Dačić. I znate kada Crna Gora može da stigne Srbiju u ekonomiji ili bilo kom drugom smislu? Kada bi mi išli peške, a oni da voze motor Kavasaki – znači nikada. Čekam odgovor Zdravka Krivokapića, da li će vratiti srpskog ambasadora u Podgoricu. Ja ovo radim u svoje ime i u ime svoje stranke i ne radim ni po čijem nalogu, ni predsednika Srbije, ni nekog ministra ili Vlade Srbije - poručio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na obeležavanju 17 godina postojanja i krsne slave Jedinstvene Srbije u njenoj centrali Jagodini. 

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ