MILOVI POLICAJCI I POSLANIKE PRIVODE: U Nikšiću sve više incidenata, na udaru predstavnici Demokratskog fronta i srpski državljani

V. Kadić

13. 02. 2021. u 20:54

VIŠE od dva sata nikšićka policija pretresala je u petak uveče vozila poslanika Demokratskog fronta Mila Božovića, koji je bio u društvu proslavljenog jugoslovenskog i srpskog rukometaša Vlade Mandića, kao i Ace Jokića i Bratislava Stoiljkovića, prijatelja Nove srpske demokratije.

МИЛОВИ ПОЛИЦАЈЦИ И ПОСЛАНИКЕ ПРИВОДЕ: У Никшићу све више инцидената, на удару представници Демократског фронта и српски држављани

Foto: Borba

Iako nisu napravili nikakav saobraćajni prekršaj, zaustavljeni su i maltretirani u centru grada, uprkos činjenici da je Božović poslanik i član parlamentarnog Odbora za bezbednost i da ima poslanički imunitet.

Nažalost, ovaj incident u Nikšiću nije usamljen, nego je samo nastavak ranije započetog proterivanja državljana Srbije, saslušavanja političkih aktivista koalicije "Za budućnost Nikšića" i mnogih drugih. Tenzije u gradu uoči lokalnih izbora 14. marta rezultirale su i zastrašujućim pretnjama pripadnika Vojske Crne Gore Matije Dragnića, upućene srpskom narodu, ali i uvredljivim porukama na račun pokojnog vladike Amfilohija, kao i fizičkim napadom na političkog aktivistu Vladislava Dajkovića... Svi pomenuti incidenti prošli su bez ikakvih sankcija.

U Demokratskom frontu podsećaju da je nedavno uhapšeni vođa beogradske kriminalne grupe Veljko Belivuk radio kampanju za DPS, zajedno sa visokopozicioniranim službenikom Uprave policije Zoranom Lazovićem, i da im to nije smetalo.

- Nikšićka policija, čiji je vrh ogrezao u kriminal, bez ikakvog razloga je maltretirala i zadržala poslanika DF i NSD Mila Božovića i naše prijatelje Vladu Mandića i Aleksandra Jokića. Grdno se varaju kriminalci Zoran Lazović, Tihomir Goranović i Darko Mađarić ako misle da će ovim kukavičkim akcijama zaustaviti pobedu koalicije "Za budućnost Nikšića" i odlazak DPS u prošlost - poručuju iz Demokratskog fronta.

HITNE SMENE U POLICIJI

Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost poslanik DF Milan Knežević, povodom privođenja Božovića, Mandića i Jokića, istakao je da je ovo još jedan dokaz da je neophodna hitna smena direktora policije i njegovih zamenika:

- Novim maltretiranjem i pokušajem privođenja srpskih državljana stavili su se otvoreno na stranu DPS. Da li je trebalo da srpska policija uzvrati i uhapsi Edina Kolarevića u jednom elitnom beogradskom lokalu jer se on možda meša u lokalne izbore u Malom Mokrom Lugu?

Dodaju da je jasno da Crna Gora još nije slobodna, i da će to biti tek kad Milova partija bude poražena na svakom nivou vlasti, a sa pravdom se suoče oni koji su za njega radili prljave poslove.

- Ne plašimo se braće Đukanović i njihovih sadističkih sluga u policiji i tužilaštvu. Spremni smo za čišćenje Crne Gore od kancera DPS koji je u metastazi. Posao nije završen 30. avgusta. Sprečene su promene! Borba se nastavlja - naglašava Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene.

Politički aktivista koalicije "Za budućnost Nikšića" Vladislav Dajković saslušan je u policiji zbog video-zapisa na društvenim mrežama, a koji se odnosi na njegovu posetu starim roditeljima proteranog ambasadora Srbije Vladimira Božovića. Nakon toga doživeo je nove neprijatnosti.

- Potrčko Milovog brata Aca me je iz čista mira psovao dok sam plaćao račune u pošti. Uz to, unosio mi se telefonom u lice i fotografisao me. Da li će policija privesti ovog čoveka? Naravno da neće. Da li će mene uskoro opet privesti? Naravno da hoće. Ali, iskreno da vam kažem, baš me briga! Zagrljaj bake Jovanke i suze starog đeda Radovana za prognanim sinom nemaju cenu - poručuje Dajković.

STRAŽE

Na Božić su mladi Nikšićani postavili veliki pano sa likom mitropolita Amfilohija na jednuj zgradu u Ulici Nikole Tesle. Zbog toga što je aktuelna opštinska vlast najavila njegovo uklanjanje, građani su organizovali danonoćne straže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista