IZBOR DIREKTORA POLICIJE CRNE GORE: Pokušaj da se izbaci advokat Medojević iz trke za direktora policije

Novosti online

10. 02. 2021. u 08:36

ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Foto: predsjednik.me

UPRAVA za kadrove na čijem je čelu v.d. direktor Jovana Nišavić, osoba koja odlučuje o svim kadrovima u Vladi, a koja je obrazovanje stekla na privatnom fakultetu Đorđa Blažića, eliminisala je advokata Dražena Medojevića, iz trke za direktora policije, saznaje BORBA.

Medojević je vrsni advokat, pre toga je bio sudija dugu niz godina, a važi za nepotkupljivog borca proriv korupcije i kriminala. On je bio sudija krivičar i istražni sudija koji je rukovodio najsloženijim radnjama u pravosuđu uključujući i izdavanje naredbi.

Nišavić je nedavno izabrana na ovu funkciju, kako bi iskontrolisala i usmerila postupak izbora direktora policije u pravcu kako žele pojedini crnogorski tajkuni i sa njima spregnuti pripadnici bivšeg režima. Jasna je poruka dela Vlade bliskog koncernu Vijesti koji kontroliše i Upravu za kadrove, a ne želi da Medojević postane direktor policije, tako što će ga suprotno zakonu eliminisati iz trke za tu važnu funkciju.

Takođe, iz ovoga se može zaključiti da Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Zoran Lazović se spremaju da izaberu kadrove koji neće smeti da ispituju kriminal braće Đukanović.

Sada ostaje pitanje kako će premijer Krivokapić objasniti ovakve postupke i zloupotrebe koje se organizuju u njegovom kabinetu.

Predsednik Nove srpske demokratije i lider DF-a Andrija Mandić poručio je da u Skupštini samo jedan kandidat može dobiti podršku promentarne većine, misleći na advokata Dražena Medojevića.

Uprava za kadrove je u trci za direktora policije ostavila Dragana Radonjića, Dragana Klikovca, Zorana Brđanina, Zorana Braunovića, Dražena Vukovića, Milana Delića, Dragana Arsovića, Sinišu Kovačevića i Voja Lakovića.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)