MALTRETIRANJE SRBA U NIKŠIĆU: Specijalna jedinica parapolicije Mila Đukanovića pokušava da operiše u ovom gradu

Novosti online

09. 02. 2021. u 18:46

OD JUČE sve državljane Srbije koji se zadese u Nikšiću ili okolini specijalni tim bivšeg režima maltretiraju samo zato što su Srbi. Mnogi od njih su rođeni Nikšićani. Građani se i po 6 sati zadržavaju u policiji i pod prisilom od njih iznuđuju priznanja o umešanosti u izborni proces u Nikšiću.

МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА У НИКШИЋУ: Специјална јединица параполиције Мила Ђукановића покушава да оперише у овом граду

Foto N. Mandić

Ovo je ispričao Branko Kilibarda, rođeni Nikšićanin i biznismen koji živi u Novm Sadu, a koji je došao da poseti majku u Nikšiću.

- Zoran Lazović, koga je Milo postavio za pomoćnika direktora policije i Duško Golubović, nekadašnji agent crnogorske službe, naređuju praćenje i maltretiranje građana Srbije širom Crne Gore uz pomoć svojih ljudi. Zoran Lazović, preko svoje desne ruke Golubovića i nikšićkog kriminalca Gose, koji su u dugogodišnjoj sprezi sa "kavačkim klanom" i grupom nedavno uhapšenog Veljka Belivuka, organizuje praćenje i maltretiranje državljana Srbije širom Crne Gore. U ovim kriminalnim radnjama pomaže im i kontroverzni bosanskohercegovacki biznismen Fahrudin Radončić - kaže Kilibarda.

On dodaje da su se ovoj represiji žestoko usprotivili građani Nikšića.

- Lazović i Golubović koriste institucije sistema za potrebe represije svega što dolazi iz Srbije, a što oni smatraju neprijateljima njihovog DPS. Ministar policije Crne Gore ne reaguje na ovakva skandalozna dešavanja. Ipak, građani Nikšića usprotivili su se i jasno do znanja im stavili da ne pristaju na represije, a u tome su im pomogli i ljudi iz koalicije "Za budućnost Nikšića".

Podsetimo, pre nedelju dana došlo je do incidenta u Nikšiću nakon čega je tamošnja policija proterala devetoro Srba. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)