NIKŠIĆ - "PEČAT" NA MILOV PORAZ: Uoči lokalnih izbora, jedni kupuju glasove, a drugi obećavaju, đukanović odlazi u prošlost

V. KADIĆ

02. 02. 2021. u 08:38

MESEC i po do izbora u Nikšiću, političke tenzije rastu. Reč je o prvim izborima nakon slamanja režima Mila Đukanovića, posle trideset godina vladavine.

НИКШИЋ - ПЕЧАТ  НА МИЛОВ ПОРАЗ: Уочи локалних избора, једни купују гласове,  а други обећавају, ђукановић  одлази  у прошлост

Foto arhiva Novosti

Pravo glasa imaju 58.544 birača, 104 više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Kupovina glasova, kao i u svim minulim izborima i ovog puta je u punom jeku. Priča se da "Milovci" nude između 300 i 500 evra za glas Demokratskoj partiji socijalista.

Fijasko  DPS na parlamentarnim izborima osvojio 18.500 glasova u Nikšiću, Foto V. Kadić

- Glasove pred izbore kupuje onaj ko ih je uvek kupovao, ko je po tome prepoznat. DPS preko raznih svojih ispostava to čini. Nedavno smo ukazivali na to da čak i pripadnici policije u Nikšiću kupuju glasove za DPS! To je ona praksa sa kojom ćemo, nadam se, nakon izbora, kada ih definitivno pošaljemo u prošlost, zauvek da raskrstimo - poručio je Marko Kovačević, nisilac liste koalicije "Za budućnost Nikšića". -Politika odlazeće vladajuće garniture da je Srbija kriva za sve što se dešava u Crnoj Gori je politika DPS u proteklih dvadeset godina. Neko bi rekao da je sve to vreme Srbija vladala Crnom Gorom, a ne Milo Đukanović.

Marko Kovačević, Foto Za Budućnost CG

Upravo je Nikšić, njegov rodni grad, pod vladavinom DPS doživeo sunovrat.

Zato je partija Mila Đukanovića -DPS, doživela je fijasko u Nikšiću, na parlamentarnim izborima 30. avgusta osvojivši svega 18.500 glasova, čak oko 7.500 manje u odnosu na stranke opozcije. Računice ovih dana takođe pokazuju taj trend, tako da će Milutin Simović i "družina" teško moći da dostignu i prestignu brojke koje su ih na državnom nivou gurnule u opozicionu marginu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna