SRBIMA PROTERANIM IZ NIKŠIĆA I ZABRANA ULASKA: Oglasila se Crnogroska policija o večerašnjem skandalu

V. K.

29. 01. 2021. u 23:25

POSLE saslušanja u Centru bezbednosti u Nikšiću, Uprava policije donela je rešenje o proterivanju osam državljana Republike Srbije iz Nikšića i Crne Gore.

СРБИМА ПРОТЕРАНИМ ИЗ НИКШИЋА И ЗАБРАНА УЛАСКА: Огласила се Црногроска полиција о вечерашњем скандалу

Foto: printskrin

Oni će prema tome morati da napuste Crnu Goru do ponedeljka, 1.februara, a zabrana ulaska trajaće narednih 90 dana.

- Osam državljana Srbije koji su imali turističku prijavu boravka, ali nisu posedovali dozvole za privremeni boravak i rad i potvrde o prijavi rada, moraće napustiti teritoriju Crne Gore 1. februara pri čemu im je izrečena zabrana ulaska do 1. maja 2021 - saopšila je Uprava policije.

Kako navode, pripadnici Centra bezbednosti Nikšić u sklopu aktivnosti "Stranac" izvršili su kontrolu boravka osoba u apartmanima “Krsmanović” kojom prilikom je zatečeno više stranih državljana.

- Prilikom kontrole utvrđeno je da navedena lica, kao izvršioci poseduju ugovore o delu političke partije u Crnoj Gori 'Nove srpske demokratije' iz Podgorice kao naručioca posla, a koji se odnose na unapređenje organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primenu novih tehnoloških rešenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja, pri čemu je definisan period angažovanja stranih državljana, od 25. januara 2021. do 10. februara 2021. - navode u saopštenju.

Ističu da iz razloga neposedovanja dozvola za privremeni boravak i rad stranih državljana kao i potvrde o prijavi rada, navedenim licama su od strane inspektora za strance Stanice granične policije i Nikšić uručeni pozivi za obavljanje informativnog razgovora u službenim prostorijama ove stanice, a u vezi pojašnjavanja obavljanja radne djelatnosti bez neophodnih dozvola.

- Daljom kontrolom utvrđeno je da su državljani Republike Srbije nakon ulaska u Crnu Goru u zakonom predviđenom roku prijavili boravak u apartmanima 'Krsmanović'. Takođe je uvidom u navedene ugovore o delu, utvrđeno da je iste kao naručioc planiranih radnih aktivnosti 'Nove srpske demokratije' - ističu u saopštenju.- Obzirom da su lica izvršila turističku prijavu boravka u apartmanima 'Krsmanović', kao i da ne poseduju dozvole za privremeni boravak i rad i potvrde o prijavi rada, te shodno članu 35 Zakona o strancima, je utvrđeno da boravak ne koriste u svrhu radi koje im je odobren, protiv navedenih, a na osnovu člana 36 Zakona o strancima, donešena su rešenja o otkazu boravka do 90 dana. Njima je određeno da lica moraju da napuste teritoriju Crne Gore 1. februara, pri čemu im je izrečena zabrana ulaska u Crnu Goru do 1. maja 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)