ЈАПАНАЦ СЕ НАДА ВАКЦИНИ У СРБИЈИ: На путу око света Такакуми Асаки из Осаке зауставио се у шумарку крај Ниша

Д. АЛИХОЏИЋ

12. 05. 2021. у 11:36

МУЗИКА и путовање велике су љубави Јапанца из Осаке, који далеко од своје земље у једном шумарку на ободу Ниша чека да буде вакцинисан против короне.

ЈАПАНАЦ СЕ НАДА ВАКЦИНИ У СРБИЈИ: На путу око света Такакуми Асаки из Осаке зауставио се у шумарку крај Ниша

Фото Д. Алихоџић

Такакуми Асаки (33) на пут око света кренуо је пре две године и ништа га не може спречити да у сусретима са непознатим људима и пределима проналази инспирацију за своје музичко стваралашто. После Србије намерава да су упути за Пољску, где је "заборавио" гитару, а након тога да упозна и Италију, али да би лакше прелазио границе - вакцина му је једини начин.

У једном шумарку поставио је свој камп у коме има све што му је потребно. Уредан шатор и прибор за јело, па чак и за кување, јер Јапанац не може замислити своју исхрану без мисо супе.

ШАТОР Такакуми Асаки кампује у Нишу, Фото Д. Алихоџић

- Добре су пљескавице, свиђају му се. Већ сам их четири пута јео - хвали Такакуми јужњачки специјалитет, док му осмех не силази са лица.

ГИТАРА САМО "ПОЗАЈМЉЕНА"

Такакуми не воли реч "крађа", јер тако нешто не постоји у његовој земљи. Једноставно, нико не дира ништа туђе и вођен тим васпитањем неопрезно је оставио гитару док је боравио у Пољској...

- Можда ју је неко само "позајмио", важно је да је пронађена - каже наш саговорник.

Мало се снебива због свог скромног "дома", али и смећа које је неко оставио за собом у природи, а он није стигао да покупи, што планира да уради. Своје смеће уредно пакује и односи до контејнера.

БИЦИКЛ Следећа станица Пољска, Фото Д. Алихоџић

- Много ми се свиђа Србија, а Ниш је диван град. Морам остати у Нишу још две недеље јер сам оставио на сервис моје појачало за бас гитару. Надам се да ћу за то време успети да се вакцинишем. Чуо сам да је у Србији вакцина доступна свима па сам се пријавио - прича нам овај ведри Јапанац који Европу обилази на свом бициклу.

Двогодишње путовање почео је у Лондону, где је слетео из родне Осаке. Пандемија га је затекла у Португалији, где је морао да остане пет месеци јер су границе биле затворене. У јануару је успео да стигне у Србију, али му је било хладно па је продужио за Македонију, а затим и Албанију...

- Биће лакше путовати ако се вакцинишем. Следећа станица ми је Пољска, где су ми украли гитару, али су је сада пронашли па треба да одем по њу. А онда би ваљало обићи и Италију - дели са нама своје планове Такакуми, који не губи време док чека вакцину већ компонује музику за свој јутјуб-канал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)