ДОБРОТА ПОМОГЛА ЗОРАНУ ДА ИЗАЂЕ ИЗ КУЋЕ: Уз помоћ донатора, тешко болесном Митровчанину купљена електрична колица

С. КОСТИЋ

17. 04. 2021. у 07:52

ЗОРАН Ердег (46) из Сремске Митровице, који 30 година болује од тумора костију, током борбе против ове болести и више од 17 операција, остао је без ноге и једног ока, уз помоћ донатора добио је нова електрична инвалидска колица која су му предата на коришћење.

ДОБРОТА ПОМОГЛА ЗОРАНУ ДА ИЗАЂЕ ИЗ КУЋЕ: Уз помоћ донатора, тешко болесном Митровчанину купљена електрична колица

Фото: С. Костић

На основу захтева који је предао Ердег, Градска управа за социјалну, здравствену и заштиту животне средине пронашла је човека великог срца који је Зорану купио колица од 250.000 динара.

- Ова донација ми много значи, јер сам више од пола живота због болести затворен у кући. Нисам могао да се крећем нити да изађем, или се провозам улицом обичним инвалидским колицима. Човеку који је то учинио за мене, много му хвала - рекао је Зоран, који је упутио апел свима који болују од неке тешке болести да се никада не предају и да се увек боре за живот.

Ердег живи са супругом која му помаже у свакодневним обавезама, а његова борба са овом опасном болешћу траје дуго. Годинама му помажу институције, појединци.

НЕМА ДЕЛОВА

Зоран каже да је због здравственог стања, приморан да буде код куће, а да му је понестало снаге да гура класична инвалидска колица. За та колица, каже, није могао нигде да набави помоћне елементе.

- Надамо се да ће колица сада Зорану олакшати живот, да ће бити много самосталнији, мобилнији и да ће од сада ићи на места на која до сада није могао да иде - рекао је начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, који је овом приликом додао да ће локална самоуправа и даље помагати грађанима којима је потребна помоћ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)