ДА СЕ ЧЕДИ ИЗГРАДИ КУЋА: Анонимна добротворка из Пирота, донирала плац дечаку са церебралном парализом

В.Ћ.

13. 04. 2021. у 17:41

ДОБРОТВОРКА из Пирота, која је желела да остане анонимна, донирала је плац са урађеним темељима младом Пироћанцу Чеди Тошићу (14), који годинама уназад бије тешку битку са церебралном парализом. Плац и темељи на којима ће уз помоћ људи добре воље највароватније бити издрађена кућа за Чеду и његову породицу налази се у насељу Ђерам.

ДА СЕ ЧЕДИ ИЗГРАДИ КУЋА: Анонимна добротворка из Пирота, донирала плац дечаку са церебралном парализом

Фото: Приватна архива

Истовремено је преко друштвених мрежа покренута акција да се младом Чеди изгради кућа и први прилози су већ стигли. Тошић је иначе, недавно био на операцији и сада се знатно боље осећа, али са родитељима живи у крајње неодговарајућим условима који су још тежи ако се има у виду природа његове болести. Његова мајка Љиљана каже да Чеда успева да вози трицикл.

- Соба у којој тренутно живимо је мемљива и мала, нема довољно светлности, купатило је такође дотрајало , а Чеда прати онлајн наставу. Док је рачунар укључен, и док прати час, ја и супруг ћутимо како му неби сметали - прича Чедина мајка Љиљана.

Она се радује што њен син сада има парче земље, тачније плац и верује да ће уз помоћ добрих људи озидати кућу и направити купатило у коме бињен син могао самостално да функционише.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)