БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТЕ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: Млади лекари из Лознице испомоћ у ковид болници у Батајници (ФОТО)

В. МИТРИЋ

11. 04. 2021. у 19:00

ЕКИПА младих лекара лозничког Дома здравља „Др Миленко Марин“, међу којима је већина прекаљених бораца против корона вируса, ради месец дана у ковид болници у Батајници.

БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТЕ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: Млади лекари из Лознице испомоћ у ковид болници у Батајници (ФОТО)

Фото: В. Митрић

На испомоћи су београдским колегама до 15. априла, када се враћају на своја радна места, где их очекује наставак борбе за сваког суграђанина који је инфициран корона вирусом.

Лознички млади лекари брзо су се прилагодили раду у болници, као врхунски професионалци, мада је реч о такозваној терцијалној установи, а они су се калили у примарној здравственој заштити. Дошла су времена, баш по оној народној „на муци се познају јунаци“ да млади буду узор неким и старијим колегама.

У екипи која је, на најбољи начин, представила лозничко здравство, су др Ана Илић, др Дарко Митровић, др Ивана Ракић, др Ивана Антићм и др Милош Радојчић.

Др Бранка Красавац, директорка ДЗ у Лозници, која и сама ради са колегама и колегиницама у Лозници у ковид условима, посетила је у Београду младе лекаре који су ангажовани у батајничкој болници, поделила им је пригодне поклоне, приредила је за њих мали коктел на Калемегдану, a заједно су посетили и богомоље Свете Петке и Ружице.

На дружењу са директорком нису били они који су, у то време, по распореди радили пуном паром, у све скафандерима, борећи се за сваки људски живот.

Фото: В. Митрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)