ТЕШКО ЈЕ БИТИ САМ И НЕМОЋАН: Павле Вуковић (17) из Пролом Бање после смрти оца, стрепи за мајку

Д. Зечевић

11. 04. 2021. у 07:13

- ОСЕЋАМ се сломљено. Поготову од када ми је отац преминуо крајем децембра прошле године. Остао сам без највећег ослонца у животу, као да је са њим нестао и део мене. А додатна невоља јесте што ми се мајка бори за живот у прокупачој болници - дочекује нас седамнаестогодишњи Павле Вуковић испред приземне и скромне куће у селу Пупавце, надомак Пролом Бање.

ТЕШКО ЈЕ БИТИ САМ И НЕМОЋАН: Павле Вуковић (17) из Пролом Бање после смрти оца, стрепи за мајку

Павле Вуковић

Вредан и духовит младић пристаје да своју тешку животну причу подели са јавношћу...

- Најтеже је када си сам и немоћан. Покојни отац Драгомир, за којег сам био веома везан, остао је без посла на железници пре пет година и од тада је радио приватно где год је стигао. У сечи шуме, копању канала, на грађевини... Због тих тешких радова ослабило му је срце, и имунитет, због чега га је покосила корона, од чега је преминуо 12. децембра - каже младић који похађа средњу Економску школу у Куршумлији.

Додатна невоља задесила је Вуковиће почетком марта, када се ионако слабог здравља и крхке грађе разболела и мајка Мирјана (57), која се више од месец дана налази на лечењу у прокупачкој болници.

 

Павле Вуковић

- Пошто смо после очеве смрти и ја и мајка добили вирус корона, са којим сам се ја изборио, али са знатним оштећењима и последицама, мајка је била слабијег здравља и морала је да оде на лечење. Јер, осим ослабљеног срчаног мишића и без једног бубрега, мајци је овај вирус оштетио и део плућа. Надам се само да ће се она изборити са тим вирусом, да ће га победити - прича Павле, који наставља да брине о кући и стоци, о три овце и три јагњета које му значе егзистенцију, јер ни он ни мајка немају никавих примања.

- Да нам није баке, мамине мајке која живи у Београду и која нам помаже, али и ујака и рођака, сигурно не бисмо преживели. Раније сам током викенда и летњег распуста радио као конобар у Куршумлији, али сада то више нисам у прилици јер морам да се бринем о домаћинству - завршава своју исповест младић који од туге због свега што га је снашло не може више ни да говори, али се нада да ће, како каже, Бог и лекари помоћи његовој мајци да преживи и савлада све болести које су је снашле.

ПОМОЋ

ПОСЛЕ дужег испитивања Павла Вуковића шта му је најпотребније, признао је да му кров прокишњава и ствара влагу у кући. Обишли су га и запослени из Црвеног крста у Куршумлији, који су му донели основне животне намирнице. Вредни дечак каже да су му потребна финансијска средства док се не створи могућност да почне да ради и привређује.

- Последњих неколико година заједно са оцем сам секао дрва, копао канале и радио све грађевинске послове - каже Павле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Dan d

11.04.2021. 09:48

Sta reci ,drzava brine o povratnicima iz inostranstva (subvencije ,krediti)... Max pomaze strane investicije... Sve je to odlicno.... Jedino nisam siguran da shvatam ko pomaze malom coveku srpskoj porodici,seljaku,radniku,malom privredniku.... Koji nigde ne ide i pokusava dq bude svoj na svome..