ОЧЕКИВАО ПОМОЋ, А ДОБИО - ЗНАЧКУ! Пензионисани полицајац Слободан на мети превараната

З. У.

24. 03. 2021. у 09:47

ОБЕЋАВАЛИ су ми помоћ у сваком смислу, чак и да ми помогну да сазидам малу кућу на плацу који купим.

ОЧЕКИВАО ПОМОЋ, А ДОБИО - ЗНАЧКУ! Пензионисани полицајац Слободан на мети превараната

Фото Архива

Када сам рекао да имам парцелу на којој могу да зидам, рекли су ми да сам закаснио. За чланарину и значку узели су ми око 25.000 динара у готовини и траже још. А, ја немам. Стопостотни сам инвалид и треба ми новац за лекове и физијатра.

Овако, за "Новости", своју муку препричава пензионисани припадник МУП Србије Слободан Митровић (53), који је због тешког здравственог стања, већ неколико година у пензији.

Мислио је, када су му се обратили из једног удружења, да ће му бивше колеге помоћи и да ће му бити лакше, а они су га преварили.

ЧЕРУПАЈУ БОРЦЕ

- НИСАМ могао да верујем какви су то другови - прича кроз сузе Митровић. - Генерал Гури је остао запрепашћен када сам му рекао о овим преварантима из удружења. Он и СУБОС и Фондација "Српски борац" су и њима обезбеђивали донације, од новчаних до медицинских. Испоставило се, међутим, да они наше борце черупају.

- Реч је о Удружењу ратних ветерана Посебних јединица полиције ПЈП - наводи Митровић.

- Обећавали су све док нисам платио чланарину. Узели су новац у кешу, нису ми дали никакаву признаницу. Онда су ми тутнули значку и заборавили ме. Када им се обратим да испуне обећање, они ме игноришу. А, прошао сам многа ратишта, од Хрватске, преко Босне до Косова и Метохије. Последице сам осетио касније, те 2014. године када су ме у кратком року погодила два јака мождана удара.

Први су реаговали бивши полицијски генерал, прослављени командант Горан Радосављевић Гури, Савез удружења бораца Србије и Фондација Српски борац. Финансирали су куповину инвалидских колица, а сада скупљају новац за физијатра, који би га оспособио да се донекле креће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)