ОДЈЕДНОМ СМО УГЛЕДАЛИ ОГРОМНУ РУПУ НА ЗИДУ: Стена тешка више од пет тона одронила се са брда и завршила у дому породице Алексић у Грделици

И. МИТИЋ

23. 01. 2021. у 08:00

ОГРОМНА стена, тешка више од пет тона, одронила се са врха брда изнад куће породице Алексић у Грделици и завршила у њиховом дому!

ОДЈЕДНОМ СМО УГЛЕДАЛИ ОГРОМНУ РУПУ НА ЗИДУ: Стена тешка више од пет тона одронила се са брда и завршила у дому породице Алексић у Грделици

Фото И. Митић

Она се као точак котрљала низ падину дугу око 200 метара, срушила је спољни зид куће и зауставила се у просторији изнад спаваће собе у којој срећом није било никога. Стравично искуство Алексићи су доживели у петак, двадесетак минута после поноћи.

- Мајка је спавала у дневном боравку, а ја сам био у својој спаваћој соби. Није прошло ни пет минута од када сам легао да спавам, чуо се страшан тресак. Цела кућа се затресла - описује ово необично искуство Никола Алексић (49). - Звучало је као удар грома или неког пројектила. Нисмо знали шта је. Када смо се степеништем попели у тај део куће све је било у прашини. Ништа се није видело пуних пет минута, а онда смо угледао рупу на зиду.

Николи још није било јасно шта се заправо догодило. Изашао је напоље и попео се степеницама које воде ка брду изнад куће. Тек тада је угледао огромну стену која је улетела у поткровље на месту где је био спољни улаз.

- Према брду нисам могао да видим баш ништа. Можда само последњих двадесетак метара њене путање. Испоставило се да се одронила чак са врха брда и да се све време котрљала ка нашој кући. На неколико места се укопавала у земљу, али је ни то, као ни дрвеће, није зауставило - испричао нам је јуче Никола.

Његова мајка Љубинка (72), још уплашена, једва да је проговорила неколико речи.

- Много смо се уплашили. То кад је грунуло... Страшно је било! Видите и сами - казала нам је видно узнемирена жена.

- Мораћемо да је уситнимо хилтијем и да је у комадима изнесемо напоље, али пре тога ћемо подупирачима да осигурамо оштећену плочу и људе, јер страхујемо да би стена могла да је сруши. Мајстори ми кажу да, ако се не ради пажљиво, цела кућа може да попусти иако у другим просторијама нема видљивих оштећења - прича Никола.

УНИШТЕН УЛАЗ У ПОТКРОВЉЕ

НИКОЛА је пре месец дана изгубио оца због можданог удара који је био последица вируса корона. Још није свестан ни тог губитка, а сада га је нова мука задесила.

- Кућу је пре 80 година подигао мој деда, па су моји родитељи доградили део који је сада делимично оштећен. Улаз у поткровље је у потпуности уништен као и део крова. Знали смо да на врху брда постоји стење, али од када смо овде никада се ништа ни слично овоме није десило - истиче Никола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)