СУПРУГА ГА ПРЕПОЗНАЛА ПО ТЕТОВАЖИ: Како је Зоран из Црвенке, отац 12. деце, два пута гледао смрти у очи! (ФОТО)

Зоран РАЈИЋ

01. 01. 2021. у 18:00

ЗОРАНА Ђурића (51) из Црвенке сви зову Миксер. Али, мало ко зна како је добио (не)обичан надимак.

СУПРУГА ГА ПРЕПОЗНАЛА ПО ТЕТОВАЖИ: Како је Зоран из Црвенке, отац 12. деце, два пута гледао смрти у очи! (ФОТО)

Фото: З. Рајић

Није у питању кухињски апарат, већ камионска мешалица за бетон из које је два пута једва извукао живу главу и зарадио повреде које су видљиве и данас.

Пре 16 година смрскана му је лева страна главе, а пре 12 година је остао без десне шаке! И добио надимак - Миксер!

Ипак, и после свега, 12 дана лебдења између живота и смрти, Миксер данас вози камион иако нема десну шаку! Каже да му је друга несрећа теже пала него прва, у којој га је један потез ручицом могао послати на онај свет.

За оног ко доживи две тешке повреде на раду, у којима остане без делова лобање и руке, могло би се рећи да је баксуз, али ко их преживи велики је борац, што је Миксер потврдио и подижући, са супругом Горданом, дванаесторо деце!

- Кад смо се узели, Гордана и ја смо живели у мом родном Обреновцу, а ја сам у Београду возио камион-миксер за бетон. После једне испоруке, као и обично, попео сам се на мердевине и кренуо да очистим машину, али је чекић, којим сам ударао стврднути бетон, упао у буре миксера. Провукао сам руку и главу да дохватим чекић, али се буре, иако је ручица била на нули, покренуло и укљештило ми главу - прича Зоран.

Фото: З. Рајић

 

Фото: З. Рајић

Зоран са супругом и децом

Ко зна колико би тако онесвешћен висио да шеф транспорта није послао радника да види шта је с њим, јер га дуго нема.

- Био сам у божјим рукама, што је знао и шеф, који се прекрстио пре него што је ручицу миксера повукао у прави положај, присећајући се кроз маглу да се тако активира киповање. Да је окренуо у супротну страну, била би ми одсечена глава - описује Миксер како је спасен.

Пробудио се из коме тек 12. дана. Била му је смрскана лева чеона кост, чији су се делови расули по мозгу. Лице му је било толико изобличено да је супруга, кад га је посетила у болници, успела да га препозна једино по детелини са четири листа, истетовираној на десној руци. Можда му је, вели, и тај симбол среће сачувао живот.

ДВАНАЕСТОРО ДЕЦЕ

ЗОРАН и Гордана имају осам кћери и четири сина. Најстарија је Јелена (30), а најмлађи Божидар (2), који је од тате наследио љубав према камиону. "Кад га унесеш у кабину, не можеш га извући", осмехује се Миксер. Од четири удате кћери и ожењеног сина Ђурићи имају деветоро унучади, а десето су "сваки дан" ишчекивали док смо на измаку 2020. бележили Миксерову причу.

- Кад сам се пробудио, доктор ми је казао да је Бог дириговао шта ће бити са мном, јер је постојала опасност да потпуно изгубим памћење или центар за равнотежу. На место извађене кости ставили су ми касније естетску и заштитну пластику, коју је организам одбацио. Хтели су да ми уграде нову, на коју нисам алергичан, али сам то одбио. Да куцнем у дрво, добро функционишем и без ње - наводи Миксер.

У Београду је настрадао пре 16, а пре 12 година ђаво није спавао ни у Сурчину, где је уз миксер возио и пумпу за допремање бетона, која му је, док ју је рибао, откинула шаку.

Да је шеф окренуо ручицу погрешно, била би ми одсечена глава

- Због тога сам имао велику кризу, јер је то десна, радна рука. Нисам могао да се помирим с тим да више нећу возити камион. Свашта ми је пролазило кроз главу, али сам послушао лекаре, који су ми рекли да не губим наду. Отишао сам у инвалидску пензију, али сам се поново вратио камиону, којим последње четири сезоне, по уговору о делу, превозим репу за црвеначку Шећерану. Пензија је мала, а треба прехранити велику породицу и школовати децу - каже Миксер.

Фото: З. Рајић

Возила због којих је Зоран могао да страда

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)