ЦИА ПАНДЕМИЈУ У 2020. НАЈАВИЛА ПРЕ 11 ГОДИНА! "Пљачка", француски филм о корони, изазвао велику буру, јавност подељена и алармирана

Горан Чворовић - стални дописник из Париза

22. 11. 2020. у 15:21

ЦИА ПАНДЕМИЈУ У 2020. НАЈАВИЛА ПРЕ 11 ГОДИНА! Пљачка, француски филм о корони, изазвао велику буру, јавност подељена и алармирана

Новости

ДОКУМЕНТАРНИМ филмом "Пљачка" (Hold up), француски новинар и редитељ Пјер Барнеријас изазвао је ових дана велику буру у Француској. Друштвене мреже су се усијале, политичари реагују, јавност је подељена и алармирана.

У трајању од два сата и 43 минута, филм је сачињен од низа сведочанстава многобројних саговорника, из Француске и света, међу којима има истраживача, медицинских радника, нобеловаца, политичара, филозофа, новинара, социолога, стручњака за безбедност... Све је засновано на "теорији завере" везане за пандемију и ковид 19, од хајке на јефтине лекове, до повезаности нанотехнологије и криптованог новца у стварању новог света!

- Чим некоме кажете да је у смртној опасности, можете с њим да радите шта хоћете - речи су антрополога Жан-Доминика Мишела које дају уводни тон читавој причи, зачињеној изјавом бившег директора истраживања лабораторије "Фајзер" Мајкла Јеадона да се "не говори истина".

Филм упућује на то да је ућуткана демократија, да је на делу небрига за човека и да се саопштавају контрадикторни, непоуздани и измишљени подаци попут најаве француског председника да ће умрети 400.000 људи ако се нешто не предузме. Истичу се закаснеле реакције и огроман број нетачних тестова да би се уплашили грађани. Неки од учесника наводе да је ово вирус страха а не короне, поткрепљују то подацима да је у Француској исписано милион казни за непоштовање прописаних мера и закључују да је, ако је цела нација спремна да носи маску, то показатељ властима за даље акције. Подсећа се да се "једном изгубљене слободе не враћају".

Једна од теза је и да је Светска здравствена организација "забранила" аутопсију преминулих од ковида, уз податак да СЗО преко 80 одсто финансирају приватни фондови који су углавном везани за "велику фармацију", где аутор види интерес да се забрани стари и јефтини лек. Мисли се на хидроксихлорокин, којем је, као неправедно искљученом у спасавању људских живота, посвећен добар део филма.

Немири на улицама Немачке током антиковид демонстрација / Фото Танјуг-АП

Ако је веровати учесницима филма, на делу су велика корупција, интереси најмоћнијих и најбогатијих, демонстрација моћи преко фармацеутске индустрије, са логиком - што је више болесника, више је и богатих, пласманом третмана. Наводи се и да од короне умиру углавном они преко 85 година и да је профил смртности као и у обичном животу, те да се мање умире од ковида него, рецимо, од туберкулозе.

Посебно су на мети лекари који имају интерес у фармацеутској индустрији и који тако, како се истиче, сеју панику, док се с друге стране наводи шведски пример. Неки од учесника наглашавају да су од ковида много опаснији економски крах предузећа, али и занемаривање осталих болести, инфекције од ношења маски, тешки порођаји под маском, пораст насиља у породицама у карантину, психички проблеми. За најмлађе, маске уместо осмеха постају саставни део лица. Има и таквих који поручују да је већа опасност од на брзину направљене вакцине него од ковида, као и да су неки лекови до сада више убили људи него што су их излечили.

Истиче се да је ово први пут у историји човечанства да се врши такав експеримент у коме се затварају и маске носе здрави људи, док су, с друге стране, стари остављени да умру.

Наводи се да је још у књизи објављеној 2009, изнето да је ЦИА до танчина најавила епидемију која ће се догодити 11 година касније, а то је 2010. потврдио и Дејвид Рокфелер. Неконтролисану пандемију такође је 2009. најавио и саветник француских председника Жак Атали, "пророк" који је већ 2014. видео Макрона као будућег председника Француске. Аутор филма сматра да је тренутна ситуација начин да се дође до "светске владе" коју предлаже Атали. Апострофиран је и Антони Фаучи, главни амерички епидемилог, који је 2017. био убеђен да ће се Трампова администрација сусрести са великом епидемијом.

Посебна прича је Бил Гејтс, "информатичар који хоће да вакцинише цео свет". Подсећа се да је још 2015. изнео да, ако нешто у будућности буде убило 10 милиона људи, неће бити нуклеарна бомба, него вирус. Показна вежба из октобра прошле године, која је одржана под покровитељством школе за јавно здравље "Џон Хопкинс Блумберг" и у партнерству са Светским економским форумом и фондацијом Била и Мелинде Гејтс, била је, кажу, припрема за све оно што ће се догодити неколико месеци касније.

Нобеловац Монтање

Професор Жан Бернар Фуртијан је изнео и податак да је француски Институт "Пастер" још 2003. регистровао патент са изменама на секвенцама вируса короне, а да је то касније "прослеђено Вухану или негде другде". Као пример, овај француски професор наводи и то да је патент за тест ковид 19 поднет још 13. октобра 2015, изводећи закључак да је ова болест била позната много раније. Да је вирус дело људских руку, сведочи и нобеловац Лик Монтање.

Још почетком децембра у француској скупштини је предложен закон који је омогућио увођење карантина, када се није ни знало за ковид. Наводи се и да се корона појавила још у марту или априлу прошле године у САД, много пре Вухана. Истакнута је и улога водећих светских агенција, АФП, АП и Ројтерса.

Према неким учесницима филма, овај вирус је осмишљен као биолошко оружје. Има више различитих вируса у различитим земљама. Сазнаје се и да је још 2018. поднет патент за спајање наночестица и крипто новца, чиме је циљ да се, преко технологије 5Г уведе потпуна дематеријализација новца, тако што би се утврдила интеракција између прописаних телесних кретњи и новчаног тока, где ће "слобода бити само далеко сећање".

Овим ће, према филму, "Епл", "Амазон" и друге сличне фирме објавити рат класичном банкарству, док "Гугл" манипулише свешћу споља. Сви они, укључујући и "Твитер", део су фондације "Бергруен" чији је циљ да на основу биотехнологије створи свет сутрашњице, у коме ће елита бити задужена да мисли, а други да се повинују без дебате. То је подела на "богове и бескорисне", после чега једна од учесница у филму истиче да "ни Хитлер није говорио ствари овако директно". Борба "жутих прслука" у Француској се види као први отпор овом новом свету састављеном од "добитника и лузера", те се поставља питање када ће се људи коначно пробудити.

Све то је замишљено на Економском форуму у Давосу под шифром "Дугме за ресетовање", као реиницијализација светског финансијског система. Цела планета је тако постала огромна сала за експеримент, а то "ресетовање" треба да започне "крајем ове године и у првом тромесечју следеће".

ПОДРЖАЛИ МАРСО, БРУНИ, БИНОШ...

ФИЛМ који је финансиран партиципативно интернетом, преко друштвених мрежа поделили су, између осталих, Софи Марсо, Жилијет Бинош или Карла Бруни Саркози, иако је њен супруг баш члан "Бергруена", према приказним фотографијама у филму. С друге стране, многи су га осудили као "фејк", док су неки и повукли оно што су рекли, као, на пример, бивши француски министар и лекар Филип Дуст Блази, иначе одлучни заговорник третмана хидроксихлорокином професора Дидијеа Раулта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)