ПРОШАО ГОЛГОТУ: Овако су Албанци напали српског свештеника који је ишао на караулу Кошаре (ВИДЕО)

Novosti online

15. 10. 2020. у 17:39

ПРОШАО ГОЛГОТУ: Овако су Албанци напали српског свештеника који је ишао на караулу Кошаре (ВИДЕО)

Фото: Новости

СВЕШТЕНИК из околине Београда, уз велике муке, обишао је караулу Кошаре и одржао помен свим страдалим српским војницима у рату 1999. године.

Да дају помен уз свеће и вино, на самој караули која је симбол јуначке борбе српске војске у одбрани земље против терориста ОВК и НАТО, покушавали су у више наврата и ранијих година, али их је сваки пут спречавало локално становништва. Међутим, када су недавно прочитали текст о одласку репортерке "Новости" на караулу, то их је охрабрило.

Како је испричао за Новости, пут ка Кошарама, али и у повратку није био нимало лак.

Видевши српске таблице, Албанци су, како тврде, покушавали да их изгурају са пута, гађали их каменицама, али се они нису обазирали. Неколико метара од Јуника, зауставили су кола и даље наставили, уз, како кажу, Божију помоћ.

- Ненад нас је оставио испред Јуника, нас двојица смо истрчали из аутомобила уз договор да се он врати до Дечана, па да по нас дође кад све завршимо. У старту је све кренуло по злу. Прво зато што нико није хтео да нас вози до карауле. Затим смо промашили скретање за село Батуша, па смо прошли кроз још четири села кроз која су нас сви гледали и одмеравали као на скенеру. Када смо схватили да смо промашили село, вратили смо се назад, можда неких 7-8 километара. Већ смо људима постали сумњиви, а пошто у манастиру нисмо могли да преспавамо због ковида, јер су посете забрањене, спавали смо у ауту и батерије на телефону већ су нам биле скоро празне - прича за наш лист Милош, свештеник из околине Београда.

Целу исповест свештеника читајте у штампаном издању "Вечерњих новости".

ЗАБРАЊЕНО ПРЕУЗИМАЊЕ ФОТОГРАФИЈА, ТЕКСТА, ВИДЕО-СНИМКА БЕЗ САГЛАСНОСТИ РЕДАКЦИЈЕ.

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)