МИШИЋИ ЈАЧИ И ОД КОРОНЕ: Такмичење снаге у Новим Козарцима

Р. Шегрт

12. 10. 2020. у 11:20

ТРАДИЦИОНАЛНО такмичење "Стронгмен еврокуп", које је најпре било одложено због епидемије вируса корона, овог викенда је 18. пут одржано у Новим Козарцима, код Кикинде.

МИШИЋИ ЈАЧИ И ОД КОРОНЕ: Такмичење снаге у Новим Козарцима

Фото Град Кикинда 

Организатори, боди-билдинг клуб Слобода, Месна заједница и Град Кикинда су се потрудили да најјачи такмичари, овај пут Балканци из Србије, Словеније и БиХ, одмере снагу мишића. Најављени учесници из Румуније и Словачке нису могли да дођу, због проблема на граници.

Титулу победника одбранио је Словенац Матјаж Белшак (28), бивши првак света. Он је више пута побеђивао на такмичењу у Новим Козарцима, а овај пут у слабијој конкуренцији није му било тешко да одбрани прошлогодишњу победу.

ПОДРШКА ГРАДА

Подршку овом спортском догађају свесрдно дају Градска управа у Кикинди и многобројни спонзори.

- Важно је да је одржан континуитет, јер имамо велике амбиције са овим такмичењем - рекао је градоначелник Никола Лукач, који је поздравио учеснике "Стронгмен еврокупа".

- Ово ми је седмо учешће. Тренутно нисам у пуној форми, јер ме крајем године очекује операција кука. Одазвао сам се позиву организатора, јер поштујем домаћине - рекао је корпулентни Словенац, чијих се 130 килограма, чини се, лако изборило са теретом у четири дисциплине: повлачење камиона од 10 тона, ношење 250 килограма, гурање колица са трећином тоне оптерећења и држања терета од 300 килограма.

ТРАДИЦИЈА Победник Матјаж Белшак и трећепласирани Драган Богојевић који се такмичио у 54. години, Фото Град Кикинда 

Друго место освојио је Дамир Строил из БиХ, а симпатије новокозарачке публике освојио је најстарији такмичар, њихов комшија Драган Богојевић, који се такмичио у 54. години и - био трећи.

- Још нисам за старо гвожђе. Надам се да нисам разочао унуке, публику и моје ривале, који су, у ствари, моји велики спортски пријатељи - рекао је Богојевић, који је са братом основао ово такмичење у Новим Козарцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)