БИО ЈЕ ВЛАСНИК ФИРМЕ, ИМА 4 ДЕЦЕ У ИНОСТРАНСТВУ: Сада стоји у реду за бесплатан оброк на улици

Новости онлине

22. 09. 2020. у 20:08

БИО ЈЕ ВЛАСНИК ФИРМЕ, ИМА 4 ДЕЦЕ У ИНОСТРАНСТВУ: Сада стоји у реду за бесплатан оброк на улици

Фото: Принтскрин Прва ТВ

РАДЕТА Винчића снимила је екипа Прве док је чекао свој оброк на Теразијама. Бесплатно му га је уделила "Солидарна кухиња", добротворни пројекат покренут током ванредног стања.

Сећа се тачног датума када је прву ноћ морао да проведе на улици, када је изгубио дом. То је био 5. мај 2014. године.

- На улици сам зато што је група криминалаца упала у мој стан кад сам био у Републици Српској, на Стразбуру сам и чекам одлуку Стразбура. Био сам власник фирме, имао сам 32 радника - причао је Раде, који је додао да је по струци дипломирани правник.

На питање "Је л' немате никог свог" одговорио је са задршком.

- Ако могу да не одговорим на то питање... Имам. Отац сам четворо деце. Троје је у Паризу, једно у Њујорку - казао је Раде за емисију Еxплозив.

"Солидарна кухиња" настала је на идеји солидарности, јер су на почетку пандемије корона вируса многи остали без посла, па и сигурног оброка.

- Људи који кувају, ми их називамо активистима, они нам се јављају добровољно. Ми им доставимо намирнице, све што је потребно, покријемо им рачун, уколико треба неку куповину посебно да обаве, они направе оброке, по кухињи је 20-30 оброка, неко од наших возача дође, то се утовари и однесе се на пулт. Финансирамо се искључиво донацијама - каже Никола Богдановић.

Осим намирница они достављају и посуде и рецепте. Рецепти су потребни, јер ретко ко уме да прави оброке за толико људи, а један од оснивача је професионални кувар.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)