ЗА ВИКЕНД ЖИВА СЕ ПЕЊЕ И ДО 38 СТЕПЕНИ: Ево шта нас очекује у септембру

Novosti online

25. 08. 2020. у 13:48

УПРКОС значајно хладнијем, кишном данашњем дану у ком се температуре крећу од 21 степен до 27 степени, за викенд следе нове тропске прилике.

ЗА ВИКЕНД ЖИВА СЕ ПЕЊЕ И ДО 38 СТЕПЕНИ: Ево шта нас очекује у септембру

Фото: Танјуг

Како је казао метеоролог Ђорђе Ђурић, очекује се да субота буде најтоплија са температуром од 35 степени у већини места, а локално и топлије.

- У суботу у већини места око 35 степени, локално може бити 37, 38 - казао је додајући на који се то део земље односи - Отприлике на северозапад Србије, делове Бачке и Подриње.

Како је објаснио, та ће промена бити кратког даха.

- Врло брзо након тога следи захлађење. Почетком наредне недеље пад температура за 10, 15 степени, онда се она враћа на неке нормалне вредности. Почетак септембра биће врло топао, имаћемо опет температуре око 30 степени - навео је.

Према наводима за данас, облачност се у наставку помера према истоку, па ће доћи до разведрења. Пролепшање времена очекује се већ сутра.

- Биће сунчано и топло, али ће јутра бити свежија, у долинама и котлинама са маглом. Максимална температура у среду од 28 до 32°Ц, у Београду до 30°Ц. У четвртак и петак температура од 29 до 33°Ц, у Београду до 32°Ц - навео је он.

(telegraf.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)