ПРЕДСЕДНИКУ СПОМЕНИК У ЦЕНТРУ СИГЕ: Село код Жагубице захвално Вучићу што је одржао обећање

В. Ђ.

22. 08. 2020. у 11:00

ПРЕДСЕДНИКУ СПОМЕНИК У ЦЕНТРУ СИГЕ: Село код Жагубице захвално Вучићу што је одржао обећање

Фото: В. Н.

Мештани села Сиге, код Жагубице, покренули су иницијативу да се Александру Вучићу, председнику Србије, у центру њиховог места подигне споменик.

- Он је за Сиге урадио више него иједан председник пре њега - објашњава иницијативу мештанин Славољуб Илић. - Једини је први човек у држави који је икада посетио наше село. И, оно што је обећао, то је и учинио. Зато сматрамо да на неки начин треба да му се одужимо.

"Сиге, село у коме нема бриге", како кажу мештани, има око 900 становника, од којих је две трећине у иностранству. За Александра Вучића и СНС, на претходним парламентарним изборима, овде је гласало - 100 одсто бирача са правом гласа.

- Дошао је Вучић у наше село и казао да је он ту да решава проблеме - убацује се у разговор Томислав Паулић. - Казали смо му да би било лепо када би се асфалтирао пут од Сиге до Крупајског врела.

Мештани Сиге су били запрепашћени када су, већ сутрадан, машине почеле да бетонирају тај пут.

- И, шта само тиме добили - пита нас Илија Јовановић. - Па, добили смо приступ изворишту једне од најлепших река у Србији, где се сада инвеститори утркују ко ће пре добити дозволу да овде почне да зида хотеле и развија туризам у нетакнутој, прелепој природи. У шали ми Сиге сада зовемо Северна Кореја.

Фото: В. Н.

Дочек премијеру Вучићу 26. септембра 2016.

Житељи села у срцу Хомоља кажу да би са актуелним председником Србије, можда, могао да се мери само Тито, али и напомињу да, ако овако настави, "Вучић има велике шансе и да га престигне по популарности".

- Видите, на мене је он оставио утисак човека од речи - прецизира Славољуб. - А, моја жена каже да је Вучић леп човек. Тако да сматрам да знам разлог зашто су за њега гласали сви мештани Сиге.

Да се данас у том месту пристојно живи, види се на сваком кораку. Највише на лицима људи. Јер, ипак, то је "Сиге, село у коме нема бриге..."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)