ОД КРША ПРАВЕ НОВИ БИЦИКЛ: Тамара и Милош од старих склапају оригиналне двоточкаше, за шта су добили и прве награде

В. Митрић

19. 08. 2020. у 16:37

ЛОЗНИЧАНИ Tамара (32) и Милош (39) Ђуричић, обоје дипломирани инжењери за заштиту животне средине, добитници су прве награде "Траг фондације", коју додељује Форум за зелене вредности.

ОД КРША ПРАВЕ НОВИ БИЦИКЛ: Тамара и Милош од старих склапају оригиналне двоточкаше, за шта су добили и прве награде

Породични албум

Осмислили су начин прављења нових бицикала од старих, при чему је сваки уникатан, не само по боји, већ и другим креацијама ових маштовитих и вредних људи, чији ће бренд ускоро бити и звачнично заштићен. Пре непуних шест година отворили су Сервис за поправку бицикала, где се и родила идеја да установе и малу радионицу за рециклирање. Кренули су и успели, што сведочи и престижна награда коју су донели у родни крај.

Држећи се оне Андрићеве да "ситнице чине савршенства, а да савршенства нису ситнице", Ђуричићи су пажљиво приступили новом послу, који никога не оставља равнодушним.

Њихови бицикли, настали од делова старих, плене и лепотом и креацијама, али и функционалношћу на путевима и стазама, како равним, тако и брдовитим и планинским.

Породични албум

- Најпре када узмемо костур старог бицикла, скидамо му остатке боје, састружемо све, нанесемо основну боју, па даље, али је сваки наш бицикл, овако настао, различит по боји, дакле уникатан је и тако ће бити докле год се бавимо овим занимљивим, лепим и атрактивним послом - прича Милош Ђуричић. - Бицикл је одлично превозно средство, доприноси јачању и одржавању здравља, сјајан је у еколошком смислу и, поред осталог, не ствара гужву у саобраћају. У нашем крају, последњих неколико деценија је био скрајнут, али је, у међувремену, поново постао "хит".

А, да се бицикли врате, Ђуричићи се боре, посвећено, као и све што раде, и преко Планинарско-бициклистичког друштва "Бицикло", чији су једни од оснивача и које броји педесетак чланова. Ђурића "цикло гаража", место је сјајних идеја, где може да се ужива у лепотама њихових дела, умешности њихових руку, богатству креација које чине, али и добијања савета за двоточкаша.

Породични албум

- Поносни смо на овако креативне и вредне младе људе, који своје знање и умеће не користе само да би зарадили неки динар, већ да би допринели здравијој човекој средини, на најпрактичнији начин, а не само књишким причама - каже Лозничанин Жељко Лукић. - Велика је ствар што ће, не само они, већ и Лозница да добије бренд, достојан највећег поштовања.

Породични албум

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)