ПОМОЋ ПАРТИЗАНА ЗА ДЕЧЈА СРЦА: Фудбалски клуб покренуо акцију за помоћ породици Вуковић у Ариљу

В. Н.

среда, 05. 08. 2020. у 10:14

ПОМОЋ ПАРТИЗАНА ЗА ДЕЧЈА СРЦА: Фудбалски клуб покренуо акцију за помоћ породици Вуковић у Ариљу

Фото ФК Партизан

ФУДБАЛСКИ клуб из Хумске покренуо акцију за помоћ породици Вуковић у Ариљу која је у јунским поплавама остала без куће

Осмочланој породици Вуковић из Ариља, са четворо малолетне деце: Тијаном (16), Стеваном (15), Дејаном (13) и Немањом (12), река Моравица је крајем јуна однела све што су годинама стварали.

Тек што су окречили кућу и набавили нове ствари, надошла река уништила им је све. Глава породице Младомир и његова супруга Бранкица немају стално запослење, већ као надничари издржавају своју породицу. Сада, нажалост, ни то не могу, јер им је најважније да среде кућу после поплаве и покушају да је врате у функционално стање. Помагали су им хумани људи и комшије, а придружио им се и ФК Партизан.


- Добри људи су нам помагали да изравнамо подове да бисмо могли да полако сређујемо собе - каже Младомир. - Само један кревет нам је остао, фрижидер и замрзивач. Све остало је отишло... Помоћ од Општине Ариље нисмо добили, јер је општинска каса празна, па старија деца Тијана и Стеван учествују у берби малина, док млађи помажу нама.
Када су медији објавили слику у поплавама уништене куће Вуковића, на чијим рушевинама је седео дечак у дресу ФК Партизан, маркетинг и пи-ар служба клуба су у најкраћем року контактирали са породицом Вуковић и упутили прву помоћ: зимске јакне, патике, тренерке, ранчеве, школски прибор, дуксерице...


- Свесни смо да ово неће вратити њихову кућу, али ће барем за тренутак огрејати дечја срца у сазнању да њихов вољени клуб мисли на њих - кажу у ФК Партизан.

Фото ФК Партизан

Моравица им однела дом


Они позивају све људе добре воље да упуте материјалну или другу помоћ породици Вуковић, јер се приближава јесен и лоше време, потом и зима са свим њеним непогодама, а ова породица је и даље без крова над главом.


- Надам да ће нам неко помоћи, а захваљујем се и онима који помогну и онима који не помогну, али очекујем да ће се неко јавити да деци обезбедимо собу, да имају где да спавају - каже Бранкица Вуковић, која верује да у Србији још има добрих људи.

ПОМОЋ

ОНИ који желе да помогну породици Вуковић из Ариља, новац могу да уплате на име Бранкице Вуковић. Број жиро рачуна је 160-5700100350866-91 код Банке Интеза. Телефон за контакт породице је 060/138-40-30

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)