НАДАМО СЕ СОФИЈИНОМ ИЗЛЕЧЕЊУ: Стефан и Марија захвални свима који су допринели акцији, и кажу - сада помозите Луни

З. НИКОЛИЋ

01. 08. 2020. у 08:41

НАДАМО СЕ СОФИЈИНОМ ИЗЛЕЧЕЊУ: Стефан и Марија захвални свима који су допринели акцији, и кажу - сада помозите Луни

Фото: Приватна архива

СУДБИНА мале Софије Маркуљевић за чије лечење у САД је потребно 2,4 милиона долара, симболично је показала да хуманост и поштовање туђег живота нису заборављени.

Такав је утисак после разговора са Стефаном Маркуљевићем, оцем малене девочице из Београда.

- За сада је урађен највећи део посла, а то је прикупљање новца - објаснио је Маркуљевић за "Новости". - Лечење спиналне дистрофије је баснословно скупо. Требало је прикупити 2,4 милиона долара. Лек кошта 2,1 милион, док осталих 300.000 долара износе смештај и болнички трошкови. Надамо се позитивном исходу лечења, као и да ћемо у САД стићи између 10. и 15 августа. Чека нас подношење неопходне документације да бисмо добили визу. Потребно је и да уплатимо новац на рачун угледне болнице у Лос Анђелесу.

Сада када је новац прикупљен, Софијин отац је пажљив и труди се да не заборави имена оних који су му помогли током овог тешког задатка.

САДА ПОМОЗИМО ЛАНИ

УЗ велику захвалност за сакупљени новац, Софијини родитељи Марија и Стефан, имају још једну молбу за све хумане људе.

- Молимо све људе који су наставили да прикупљају новац за Софију у кутијама, да преусмере средства на рачун мале Лане Јовановић која болује од исте болести као и наша Софија. Уколико сте у могућности, наставите да прикупљате новац за Ланино лечење јер је она тек на почетку своје борбе. Хвала свима. За Лану! - написали су Софијини родитељи.

- Много смо захвални "МК групи" и Миодрагу Костићу, као и Новаку Ђоковићу, који су преузели трошкове Софијиног превоза у САД - додаје Маркуљевић. - Бескрајно се захваљујем свима који су нам помогли, на сваком уплаћеном динару. Био је ово доказ да још има добрих људи чије највеће задовољство је да помогну детету у невољи.

Питали смо Стефана Маркуљевића да ли је било тешко доћи до Новака Ђоковића, и сазнали још једну лепу причу:

- Кондициони сам тренер одбојкашке репрезентације Србије. Људи из света спорта су обично добри другари. Тако су моји добри пријатељи Виктор Троицки, Дамир Џумхур, и многи други, па до Нолета није било тешко доћи.

На почетку хумантарне акције за малу Софију, помогао је и певач Никола Роквић, док је на једној аукцији Кристијано Роналдо понудио свој дрес да би новац био уплаћен за помоћ Софији.

Сада Софију чека дуг пут, али и заједничка нада свих да ће се прича завршити на најлепши начин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)