БАЛКАНСКИ ШАМПИОН У ШАХУ СА 16 ГОДИНА: У школској витрини 200 пехара Власотиначке Анђеле Динић (ФОТО)

И. МИТИЋ

18. 10. 2021. у 20:05

ШЕСНАЕСТОГОДИШЊА Власотинчанка Анђела Динић балкански је шампион у шаху, у категорији до 20 година, а прво место је освојила у конкуренцији 23 такмичарке из Северне Македније, Босне и Херцеговине, Србије и Бугарске.

БАЛКАНСКИ ШАМПИОН У ШАХУ СА 16 ГОДИНА: У школској витрини 200 пехара Власотиначке Анђеле Динић (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Анђела је првакиња и у решавању шаховских проблема на републичком нивоу за прошлу годину. Сада је ученица првог разреда Гимназије „Стеван Јаковљевић“, док њених 200 пехара, које је освојила у претходних седам година, красе витрину у ОШ „Синиша Јањић“ где је сваки разред завршавала са одличним успехом. Љубав према шаху Анђели је усадио отац Дејан, члан Шаховског клуба Власотинце.

- Играм шах два до три сата дневно. Често учествујем на турнирама и побеђујем. Захваљујући шаху обишла сам Србију. Све успевам да ускладим и са обавезама у школи, а волим и одбојку – прича Анђела.

У власотиначком Шаховском клубу кажу да је Анђела прва где год да се појави. Три пута је била најбоља у Србији на кадетским фестивалима Шаховског савеза Србије, а исто толико пута је победила и на републичком такмичењу основних школа.

- Ове године смо је уступили Шаховском клубу Прокупље како би играла у Првој лиги централне Србије, али увек деци шаљемо поруку да је најважнија школа, па онда шах – казао је Слободан Ракић, председник Анђелиног матичног клуба.

Анђелина жеља је да, после средње школе, упише Полицијску академију, али ће се шахом бавити и даље, јер су јој амбиције да игра у Првој лиги Србије.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)