ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ЛОТО МИЛИОНЕРА: Милану новац уништио породицу, комшије га јуриле по селу - потрошио и последњи динар!

Novosti online

21. 09. 2021. у 23:00

МИЛАН P. (52) је освојио више од пола милиона евра на лутрији.

ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ЛОТО МИЛИОНЕРА: Милану новац уништио породицу, комшије га јуриле по селу - потрошио и последњи динар!

Фото: Депоситпхотос

Новац је, каже, уништио односе у породици који су једва поправљени када је - потрошен. Више није смео ни да части неког пивом, одмах би му комшије тражиле још пара.

Многи се надају да ће на играма на срећу добити огромну суму новца и да ће им такав "дар са неба" решити већину животних проблема.

Милан П. из села у близини Остружнице један је од оних који је добио више од пола милиона евра на лутрији пре неколико година и за МОНДО је открио на шта је потрошио новац, да ли је то заиста таква срећа као што многи мисле и да ли је нешто од те вртоглаве цифре остало.

И раније волео да се коцка

Милан П. из Остружнице који се раније бавио продајом пољопривредних машина, ожењен је, има двоје деце и унуке, испричао је како је открио да је он срећни добитник.

- Нисам ништа предосетио, рачунао или сањао бројеве, нити измишљао методе. Увек сам волео да коцкам из забаве, али никада нисам добио толику суму. То је истовремено тренутак среће и страха када сам сазнао за добитак. Био сам поносан, знао сам да са тим парама могу да обезбедим децу и унуке. Али, све време мислим да ће ми неко рећи да је све шала, да нисам добитник. То се није десило. Када сам видео новац на свом рачуну, то је невероватан осећај. Још невероватније јесте што је све дошло тако с неба - каже МИлан П.

Фото: Free Images Pixabay

Сви у селу су брзо схватили ко је добитник

Када је саопштио укућанима, договорили су се да никоме не говоре за добитак, док се не утврди како ће се новац потрошити. Ипак, како каже, та тајна није дуго опстала.

- Тешко је ћутати о нечему таквом. Сви чују да је био неки добитак, па повежу. Још ако сконтају да вас нигде нема тих дана, то је онда то. Сви смо одмах били у неком грчу, имамо тајну, не смеш ни са ким ни радост да поделиш, а не можеш ни да ћутиш, када сви знају. Жена је имала своје идеје, син је мислио да све треба да се уложи у неки нови посао за који ми никада нисмо чули и ништа не знамо, снајка је мислила да све треба да се остави унуцима, општи хаос. Љутили су се што сам мислио да ја треба да одлучим - каже Милан П.

Фото: Depositphotos

Сви су хтели да се овајде

У почетку смо се сви стискали, али брзо смо почели да трошимо. Одједном нам је требало све, и машине, и одвојена кућа, и стан у Београду, и сваком своја кола, каже наш саговорник.

- Када се по селу сазнало ко је добитник, сви су почели да нас гледају другачије. Видео сам да се нико не радује, већ те само гледају некако другачије. Ако их частиш и купиш пиво, крену да ти причају своју муку, не би ли им помогао више. Неки су питали за помоћ, неки су хтели да саветују, али сви су хтели да се овајде. Прија ти када се непознати људи распитују, када те људи гледају, окрећу се за тобом, али брзо схватиш да то није добро - прича бивши лото добитник.

 

Деца нису хтела да раде, само да шефују

Како каже, он је хтео све да надокнади, да "буде господин", да може да купи све што жели. То је најпре био нови аутомобил, гардероба и некретине.

- Као да ме нека сила гонила да се тога ослобађам, јер сам знао да је пало са неба. Улагао сам ја новац и у послове са неким месарама и пољопривредницима, али ту је дошло до лошег калкулисања. Стављао сам нешто у банку на штедњу, али су то деца све покупила. Ништа нису хтела да раде, само да шефују. Ја сам то видео али нисам смео ништа да кажем, одмах се посвађамо. Жена је знала да имам неку другу са стране, почело је да јој смета што и ту иду паре - каже Милан П.

Није умео да располаже тако великим парама и знао је да ће му разни "рођаци и пријатељи" доћи главе. Када га питају како је успео да проћерда толике паре, покушава да објасним да "не постоји богатство које не може да се потроши", каже он.

- Знам да ме многи у селу нису волели, да су мислили да сам коцкар и нерадник. Хтео сам да им покажем да није тако, да живим добро, да сам нешто успео. Куповао сам одела за која никада нисам чуо, само зато што су скупа. Али, све то није страшно, треба човек и то да доживи. Главни проблем је што сам почео много да се коцкам и то је почело да утиче на моју породицу. Као да сам хтео да заборавим да на одговорност, јер шта год урадим са парама, неко ће да ме криви. Ја нисам неки бизнисмен, економиста, па да знам шта је најбоље - каже Милан П.

Фото: Depositphotos

Како дошло, тако отишло

Како каже, било је људи којима је помогао, али на "једног коме пружи помоћ долазило је њих петоро са тужном причом", па се наљуте ако не добију то што су тражили.

- Има много људи који мисле да сам заслужио ту несрећу, али ја ништа лоше нисам урадио, нисам никоме украо, поштено сам добио паре. Дао сам цркви један део пара и од тада ми је лакше. Све је кренуло да се топи и нестаје великом брзином. Све у свему, новац нам је трајао две године. Сада нисмо потпуно банкротирали, али нема новца како је било. Може да се каже да смо тамо где смо били на почетку. Како дошло, тако и отишло. Када смо се мало растеретили, мислим да су нам односи у породици поправили.

БОНУС ВИДЕО: КАЖЕ ДА ЈЕ НАШАО ПОТПУНУ СЛОБОДУ: Панта годинама живи у пећини и гради мостове

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)