ПРВИ СА 10 НА ДИПЛОМИ: Горанац из Косовске Митровице најбољи студент Економског факултета - рад и труд се исплате

Д. ЗЕЧЕВИЋ

19. 09. 2021. у 16:30

ОСНОВНУ и средњу Економско-трговинску школу сам завршио у Косовској Митровици. Будући да потичем из породице приватних предузетника, с временом сам заволео економију, због чега сам се и определио да упишем Економски факултет.

ПРВИ СА 10 НА ДИПЛОМИ: Горанац из Косовске Митровице најбољи студент Економског факултета - рад и труд се исплате

Фото Д. З.

Мада је завршити у року и бити један од најуспешнијих студената сан сваког младог академског грађанина и будућег интелектуалца, пут до тога свакако није лак. Редовно сам похађао предавања и вежбе и настојао да континуирано учим, што је и дало резултат. Јер, када нешто волите и када себи поставите циљ, онда вам ништа није тешко.

Овим речима Санел Мехмети (23), Горанац из Косовске Митровице који је са десетком дипломирао на Економском факултету из Приштине са седиштем у Косовској Митровици, потврђује да се рад и труд увек исплате. Осим што је факултет завршио као први у генерацији, посебну пажњу привукао је и његов дипломски рад "Криптовалуте и нови начини плаћања", који је заправо први са том темом на овом факултету.

- Израда дипломског рада била је врло изазовна, поготово што је реч о теми недовољно познатој широј јавности. Зато су професори, пре свега мој ментор др Срђан Милосављевић и чланови комисије, били позитивно изненађени што сам изабрао баш ту тему за одбрану завршног рада. Свидело им се то што постоје студенти који прате модерне токове у економији, а нарочито што се то одвија на нашем универзитету у Косовској Митровици - прича овај успешни младић.

Мехмети додаје да су га за рад на ову тему мотивисале могућности електронског пословања и плаћања у ери дигитализације, што по његовом мишљењу треба искористити на најбољи начин. И док скромно додаје да је на одбрани дипломског рада добио велике похвале од ментора и чланова комисије, каже да планира да настави усавршавање и упише мастер, а потом и докторске студије.

 Академци из Косовске Митровице, Фото Архива

- Будући да тежим да се и даље бавим науком, крајњи циљ мог усавршавања и амбиције јесте да дам сопствени допринос заједници у практичној примени знања које сам стекао и које ћу стећи у некој од еминентних институција. Иако међу мојим колегама има оних који сматрају да је на Западу све увек боље, почев од плате и могућности усавршавања, лично желим да останем међу својим народом јер волим своју земљу. Зато бих волео да радим у својој струци како бих могао да своје знање пренесем младима, да се заједно усавршавамо и надограђујемо -подвлачи Мехмети.

Млади дипломац Економског факултета у Косовској Митровици добитник је многобројних награда и признања. Ипак, најдраже признање је оно коју му је лично уручио председник Србије Александар Вучић, а које је добио као један од најуспешнијих студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

 Санел Мехмети , Фото Д. З.

БИТКОИН

ДОК објашњава да је биткоин креиран 2009. године као прва децентрализована криптовалута, Санел истиче да је и у Србији као и у готово свим државама света биткоин као средство плаћања изузетно прихваћен.

- Суштински разлог за то јесте изузетно смањење трошкова у пословању - каже Санел и додаје да се Закон о дигиталној имовини у Србији примењује од 29. јуна ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)