КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ХЕРОЈА СА КОШАРА: Акција општине Мионица за породицу Лучић из Буковца

Б. ПУЗОВИЋ

06. 09. 2021. у 16:23

ПОРОДИЦА Радована Лучића, из мионичког цела Буковац, једног од хероја битке на Кошарама на КиМ за време бомбардовања 1999. године, која живи у недовршеном подруму, без основних услова за живот, добиће ускоро кров над главом.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ХЕРОЈА СА КОШАРА: Акција општине Мионица за породицу Лучић из Буковца

АКЦИЈА Градња куће породице Лучић у мионичком селу Буковац, Фото ОУ Мионица

На темељима подрума, за два месеца, биће изграђена нова, савремено опремљена кућа.

Лучић је пре одласка у рат 1999. године почео градњу нове куће. По повратку у Буковац тешко је, каже, налазио посао који би био плаћен толико да би од плате могао да одваја за наставак градње куће. Тако, у подруму уз Радована живе његова супруга Гордана, синови - осамнаестомесечни Миломир и недавно рођени Милош, као и отац Милован (80).

- Као и већина људи на селу, тешко сам налазио посао који би био плаћен толико да бих од зарађеног новца део могао да одвајам за наставак градње куће, или адаптацију подрумског простора - каже Радован, који ради у приватној фирми.

- Живимо од очеве пензије и моје плате. Подрум сам преградио на две неусловне просторије, немамо ни купатило. Радујемо се што ћемо добити кућу. Сан ми је да цела породица, нарочито синови, имају пристојан дом.

ИНИЦИЈАТОР Председник општине Бобан Јанковић са старијим сином Лучића Миомиром, Фото ОУ Мионица

Акцију градње куће породици Лучић покренуо је председник Општине Мионица Бобан Јанковић, а придружили су се локални привредници и комшије у Буковцу. Грађевински материјал обезбедила је фирма РСТЕЛ, Аце Лучића из Мионице.

- Радован Лучић храбро се борио за бољи живот свих грађана Србије, наша морална обавеза и дужност је да њему и породици помогнемо - каже председник Општине Мионица Бобан Јанковић.

- Његова одлука да у име отаџбине буде на страшном месту, где је смрт била извеснија од живота, онемогућила га је да несметано ради и ствара.

ОБАВЕЗА

- КАДА сам у јуну са сарадницима посетио породицу Лучић, договорили смо се да заједно, уз подршку Општине, унапредимо њихове услове живота и обезбедимо им нови дом - каже Јанковић.

- Они то заслужују, Мионица је заједничка кућа свих нас. Наша обавеза је да бринемо о људима који су били спремни да живот жртвују за одбрану државе.

БОНУС ВИДЕО: 

НАША СВЕТИЊА - МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Од Светог Саве до граната и заштите КФОР-а

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)