ЧЕПОМ ДО АНЂЕЛИНОГ ОСМЕХА: Студенткиња из Панчева добила електромоторна инвалидска колица (ФОТО)

Љ. П.

31. 07. 2021. у 20:21

НОВОСАДСКО удружење „Чепом до осмеха“, обрадовало је двадесетогодишњу Анђелу Атанасов из Панчева, поклонивши јој електромоторна инвалидска колица.

ЧЕПОМ ДО АНЂЕЛИНОГ ОСМЕХА: Студенткиња из Панчева добила електромоторна инвалидска колица (ФОТО)

Фото: Чепом до осмеха

Помагало које ће значајно помоћи студенткињи, купљено је захваљујући њеним суграђанима који су марљиво сакупљали чепове, али и грађани целе Србије.

Посебно се издвајају две Новосађанке, Тијана Милојевић и Наташа Иванчевић, које су у хуманитарне сврхе на бициклима прешле 442 километра, од Новог Сада до Загреба и тиме дале пример свима како да будемо хумани и уједно сачувамо животну средину.

- Част нам је што смо упознали породицу Атанасов – изјавила је Вања Петковић, председник удружења „Чепом до осмеха“. - Анђела је оставвила велики утисак на све нас. Живот нам направи препреку, али смо сви ми ту заједно да је лакше превазиђемо.

Анђела Атанасов је двадесетогодишња девојка, успешан студент која болује од спиналне мишићне атрофије и колица као помагало користи од своје једаснаесте године.

Електромоторна колица за особе са инвалидитетом ће Анђели омогућити да квалитетније и лакше обавља своје свакодневне активности.

- Тек данас смо схватиле шта смо успеле нашом вожњом, колико је то у ствари велики успех – казале су хуманитарке наташа и Тијана. - Узбуђене смо, срећне и поносне, јер смо утицале на побољшање квалитета нечијег  живота, конкретно сада, Анђелиног.

Удружење „Чепом до осмеха“ већ деценију вредно и напорно ради како би олакшали и улепшали живое што већег броја деце и омладине, а ово помагало уручено у Панчеву је 58. од покретања акције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)