ЛЕК ЗА ОГЊЕНА У ТУРСКОЈ: Малишану (4) из Београда потребна помоћ за операцију на мозгу у Истанбулу

Ш. МАРОВИЋ

19. 06. 2021. у 10:31

МАЛЕНОМ Огњену Јерковићу (4) из Београда, који болује од мезијалне темпоралне склерозе, која му свакодневно изазива од пет до седам епилептичних напада, једини спас је операција.

ЛЕК ЗА ОГЊЕНА У ТУРСКОЈ: Малишану (4) из Београда потребна помоћ за операцију на мозгу у Истанбулу

Малени Огњен (седи) са мајком и сестрама / Фото Н. Скендерија

Неопходна операција на мозгу са великом вероватноћом да се оконча успешно, може да се обави на једној клиници у Турској, али кошта око 40.000 евра, што његови родитељи не могу да обезбеде.

Хуманитарним акцијама за сакупљање помоћи како би Огњен отпутовао у Турску, данас ће се од девет до 17 часова, у Грочанској чаршији, придружити и житељи Гроцке.

- Муж Секула је возач у ГСП "Београд", а ја сам незапослена, бринем о Огњену - каже Марија Јерковић, Огњенова мама. - Боримо се да наше троје деце има све што им је потребно, да им ништа не фали, али тешко... Огњен је несмотреном интервенцијом лекара повређен током порођаја, јер га је докторка испустила из руку и пао је на под. Био је два месеца на респиратору, били су му повређени плућно крило и гркљан. Од самог почетка почињу муке за нашу породицу, и трају све до данас.

Уколико се сакупи новац и ако епидемиолошка ситуација дозволи, Огњен би операцију имао у августу. Наду породици даје и успешност оваквих операција која је већа од 80 одсто, а дечак би после ње наставио лечење у Србији.

Осим епилепсије, дечаку су лекари констатовали и аутизам, астму и неке срчане проблеме. Од рођења користи четири лека против епилепсије, као и за смирење и спавање.

- Иако лекове редовно добија, слабо спава, а учестале су и главобоље - прича Марија. - Нестабилан је док хода, често пада. Проходао је са 20 месеци, а проговорио кад је имао две године. Први напад епилепсије имао је 3. августа 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)