ХУМАНИ ЈАГОДИНАЦ БЕСПЛАТНО ВОЗИ : Кад немају пара да оду код лекара, зову Стевана

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

18. 06. 2021. у 14:00

ОД када је Стеван Савић (25) из Јагодине на једној фејсбук-групи објавио да нуди бесплатан превоз до болнице свим суграђанима којима је то неопходно, цео град прича о њему.

ХУМАНИ ЈАГОДИНАЦ БЕСПЛАТНО ВОЗИ : Кад немају пара да оду код лекара, зову Стевана

Стеван Савић / Фото З. Глигоријевић

Овакав хуман гест најпре је међу Јагодинцима будио неверицу, али кад се испоставило да овај младић широке душе стварно помаже, почели су да му се јављају и суграђани који желе "да ускоче" и да га замене када Стеван није у могућности да некога одвезе.

На овај гест одлучио се, како каже за "Новости", јер му је неколико пута био потребан такси, али није имао новца да га плати. Зарекао се да ће, чим буде купио ауто, помагати Јагодинцима који се нађу у истој ситуацији.

- Супруга Александра и ја имамо двоје деце. Једна од ситуација због које сам се одлучио да бесплатно возим болесне суграђане, којима је превоз неопходан, а не могу да га плате, била је када је наш син прогутао металну кованицу од пет динара. Морали смо хитно да га одвеземо до ћупријске болнице. Како смо, међутим, живели приватно и били у тешкој економској ситуацији, имали смо само 150 динара. То није било довољно за такси. Дао сам их комшиници која нас је одвезла иако то није било довољно за трошкове горива - сећа се Стеван.

У међувремену су се обоје запослили, пре месец дана купили су аутомобил и Стеван је почео да испуњава завет који је дао себи. На послу је до 15 сати, а потом је на располагању суграђанима.

- Кад се хоће, све се може. Радим и неке хонорарне послове. Кад примим плату, платим рачуне и сипам гориво, а Александрина плата служи за куповину хране и осталих потрепштина. Није ми тешко ни када ме неко пробуди у пола ноћи, јер сам, док се нисам оженио, навикао и да из провода викендом идем право на посао. Сада добијам и позитивну енергију, јер знам да сам неком помогао. Није ми тешко да идем на посао, иако сам спавао само два сата - каже Стеван и позива све суграђане којима је потребан хитан превоз до болнице да му се без устручавања јаве путем телефона 0621168926.

Стеван Савић / Фото З. Глигоријевић

ПЕНЗИОНЕРИ, ДЕЦА...

ЈЕДИНИ разлог због којег је Стеван хтео да о хуманом чину говори за новине је да што више људи чује за њега и да има његов број телефона, како уз осмех каже - злу не требало. Јер, пред крај месеца мало је оних који не остану без пара...

- Недавно сам у три ујутру возио жену из Багрдана, која је имала повишен крвни притисак. Рекла ми је да има пензију свега 11.000 динара. У поноћ ме је позвала жена из села Ланишта, јер јој је дете имало повишену температуру. Одвезао сам их и чекао око два сата да бих их вратио - поносно ће Стеван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)