ВАКЦИНЕ У ФАБРИКЕ ДА САЧУВАМО РАДНИКЕ! Вакцинисано 20.000 радника уз подршку ПКС

В.Н.

28. 04. 2021. у 11:23

УЗ подршку Привредне коморе Србије до сада је вакцинисано око 20.000 запослених из више од 600 компанија широм земље.

ВАКЦИНЕ У ФАБРИКЕ ДА САЧУВАМО РАДНИКЕ! Вакцинисано 20.000 радника уз подршку ПКС

Фото Архива

ПКС позива све привреднике, власнике компанија и запослене, да се вакцинишу што пре, и у што већем броју, како би привреда могла да се врати у нормалне токове и послује као пре пандемије вирусакорона.

-„Власници компанија, који планирају да организују масовне вакцинације запослених и потребна им је подршка у том процесу, могу да се обрате регионалним привредним коморама или Привредној комори Србије. Вакцинација запослених је кључна за очување привреде и пословања, и да се живот врати у уобичајене токове“ - рекао је Михаило Весовић, директор Сектора за интернационализацију и стратешке анализе ПКС.

Подсећа да код организоване вакцинације, запослени вакцине примају на радном месту или најближем локалном пункту.

Компаније брину о радницима

У БЕОГРАДУ су организовано вакцинисани запослени у „Хајату“, „Београду на води“, „Нордеусу“, „Нестлеу“, „Бошу“, „Дексику“, БАС-у... Уз добар одзив запослених, организована је вакцинација широм земље у БАТ-у у Врању, нишком „Филип Морису“, крагујевачком „Сименсу“, „Штрабагу“, огранку „Војводинапут“ у Панчеву, „Утва силоси“ у Ковину, „Алеви“ из Новог Кнежевца, Кикиндском млину, „Гомексу“, и бројним другим фирмама.

Уз помоћ и подршку ПКС РПК Пожаревац успешно је обављена имунизација у 11 компанија.

Прве вакцине у својим фабрикама добили су радници „ЗФ Србија“ у Панчеву, а 100 запослених на изградњи Моравског коридора вакцинисано је у кампу конзорцијуму „Бехтел – Енка“ у Крушевцу. У крагујевачкој „Застави“ вакцине је примило 250 радника, а имунизација је организована и у компанији „Пештан“ у Аранђеловцу. Више од 300 радника у крушевачком „Трајалу“ и компанији „Kromberg & Schubert Србија” примило је вакцине у својим фирмама, као и запослени у сомборској компанији „Фиорано”.

Михаило Весовић, Фото Архива

Стиже летња сезона, вакцинишите се!

Удружење за туризам ПКС у сарадњи са Градом Београдом  организује имунизацију запослених у угоститељству и хотелијерству туристичких радника, водича, организатора фестивала, као и запослених у туристичким агенцијама и наутици.

Мање одсутних због ковида у фирмама

У ПРИВРЕДИ је тренд побољшања епидемиолошке ситуације.

Проценат заражених је око 3,5 одсто, показала је анкета ПКС  која је обухватила 1.186 компанија са укупно 388.923 запослених. Вакцинацију запослених организују регионалне привредне коморе и локалне здравствене институције

-„С обзиром на почетак летње сезоне, најаву отварања граница посебно за вакцинисане путнике, неопходно је вакцинисати што више запослених у целом сектору туризма па смо обезбедили термине за вакцинацију“,- рекла је Тијана Маљковић, секретар Удружења за туризам ПКС.

- Позивамо све заинтересоване да се пријаве како бисмо могли ускоро сви да путујемо, посећујемо фестивале...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)