ЗЕЛЕНА ЧЕЛИЧАНА, СТВОРЕНО У СРБИЈИ: Једини произвођач бетонског челика у Србији Metalfer Steel Mill добио "Чуваркућу"

Ј. Су. - С. Б.

28. 02. 2021. у 15:42

ЗЕЛЕНА ЧЕЛИЧАНА, СТВОРЕНО У СРБИЈИ: Једини произвођач бетонског челика у Србији Metalfer Steel Mill добио Чуваркућу

Архива

ПРОИЗВОДИ јединог домаћег произвођача бетонског челика Metalfer Steel Mill из Сремске Митровице, уткани су у многобројне објекте у Србији и свету, а недавно су крунисани жигом "Чуваркућа".

Жиг су добили за топло ваљани ребрасти бетонски челик у шипкама, у котуру, и топло ваљану глатку жицу, којe праве по потребама грађевинске индустрије. Употребом њихових производа made in Serbia, домаћи труд и памет улазе у темеље грађевинске индустрије у земљи и свету.

Очекују да "Чуваркућа" допринесе препознатљивости њихових производа код нових купаца и даљем развоју пословања. Упркос пандемији, прошлу годину су завршили инвестицијом која је увећала производни капацитет са 150.000 на 500.000 тона готових производа.

- До прошле године наш пласман био је 60 одсто потреба тржишта док је остатак покриван из увоза - истиче Бојан Зечевић, директор за развој и нове технологије. - Надамо се да ћемо са овом инвестицијом повећати учешће. Поносни смо што учествујемо у пројекту "Стварано у Србији" који је много више од саме подршке појединачним произвођачима јер доприноси развоју домаће привреде и стварању бољег места за живот и рад.

 

Архива

Емисија гасова из њихове топионице, каже, мања је од 2,5 ppm (молекула на милион честица ваздуха), док је, на пример, у болницама дозвољено 5 ppm. Наглашава да је мисија компаније да постану прва 100 одсто зелена и рециклажна челичана на свету.

- Тежимо и да електричну енергију коју користимо за покретање наших производних погона добијемо из рециклаже комуналног отпада и обновљивих извора - рекао је Зечевић.

Почели су у Лондону 1993. као трочлана трговачка фирма која се бавила куповином челика у бившем Совјетском Савезу и продајом у југоисточну Азију.

Запослени

КОМПАНИЈА у Србији броји 600 запослених. У склопу ње се налазе топионица, две ваљаонице, рудници и каменоломи. Извозе у Босну и Херцеговину, Црну Гору, Македонију и Мађарску. Њихови производи део су мостова код Бешкe, Чортановаца, ДТД код Новог Сада, ауто-путева, тржних центара, станице Прокоп...

Одолевају изазовима

РЕДОВНО информишемо запослене о мерама за сузбијање пандемије и понашамо се у складу са препорукама струке. Приоритет нам је безбедност и здравље наших запослених, поручио је Дарио Мартић, руководилац службе за безбедност и здравље на раду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)