САВЕТНИК ЗА БРЖИ ОПОРАВАК: Привредна комора Србије започела бесплатни програм speed 2.0

Ј. Су. - С. Б.

01. 02. 2021. у 11:57

ЦЕНТАР за дигиталну трансформацију је у новембру прошле године започео бесплатни консултантски програм Speed 2.0 за микро, мала и средња предузећа. Програм је превасходно намењен ублажавању последица изазваних пандемијом ковида 19.

САВЕТНИК ЗА БРЖИ ОПОРАВАК: Привредна комора Србије започела бесплатни програм speed 2.0

Фото: Printskrin

Како кажу у Привредној комори Србије, предузеће које се пријави за програм ће имати јединствену прилику да добије искусног и сертификованог консултанта који ће током целог једног дана онлајн анализирати начине пословања и предложити унапређења.

Поменута унапређења могу да се односе на производне процесе или моделе, на комуникацију са добављачима или са купцима, на усавршавање у домену дигиталног маркетинга, финансијски менаџмент предузећа или било шта друго што консултант идентификује као проблем.

- До сада је стотину компанија са успехом прошло кроз програм и добило консултантску подршку, али места још има - говоре у ПКС. - Сва микро, мала и средња предузећа која запошљавају између пет и 249 запослених могу да се пријаве на сајту центра за дигиталну трансформацију https://cdt.org.rs/home.

Иначе, сва предузећа која аплицирају за програм ће најпре имати могућност да попуне два упитника - тест дигиталног имунитета и дигиталне конкурентности. Кроз ту самоевалуацију ће предузећа добити увид у то колико су спремна за изазове пословања у окружењу које је измењено због пандемије, а такође и колика је њихова конкурентност у ери пословања која је обележена дигиталном трансформацијом.

Резултате тих упитника ће такође користити консултант да стекне прелиминарни увид у пословање компаније и направи план помоћи. Програм Speed 2.0 је, иначе, развијен уз свесрдну подршку Привредне коморе Србије и Немачке развојне сарадње коју спроводи ГИЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)