ВЕЋ 170 ФИРМИ СПРЕМНО ЗА МЛАДЕ КОЛЕГЕ: Велики број компанија показао интересовање за програм Моја прва плата

Јелена Субин - Александра Булатовић

26. 08. 2020. у 10:51

ВЕЋ 170 ФИРМИ СПРЕМНО ЗА МЛАДЕ КОЛЕГЕ: Велики број компанија показао интересовање за програм Моја прва плата

Илустрација / Фото З. Јовановић

ЗА програм "Моја прва плата", који је почео 17. августа, пријавило се 170 компанија. Понудиле су велики број радних позиција за које ће млади до 30 година без радног искуства моћи да конкуришу и то од 1. до 15. октобра.

Заинтересоване су компаније у сталној потрази за новим кадровима, које имају отворене конкурсе. Позив фирмама да се укључе у програм отворен је до - 25. септембра.

Међу првима пријавила се компанија Sirogojno Co. Власник и генерални директор Sirogojnа Раде Љубојевић, оцењује да је реч о програму који ће подржати привреда. Послодавци ће, уз помоћ државе у виду плате за те младе људе, добити могућност да их упознају, обуче и изаберу међу њима најбоље.

- Подржаће га и незапослени који ће тако стећи своје прво радно искуство и шансу да добију посао - сматра Љубојевић. -Компанија Sirogojno Co је од марта, у време пандемије, запослила 25 нових радника. Имамо стално отворен конкурси убудуће ћемо, развијајући свој бизнис, повећавати број запослених. Искористићемо и шансу да кроз програм "Моја прва плата" дођемо до квалитетних младих људи.

За подршку је аплицирала и компанија Energy Net, лидер у области грејања, климатизације, вентилације и уређења простора.

- Запошљавамо више од две стотине људи - каже директор Горан Јевтић. Пријавили смо се за програм "Моја прва плата", како бисмо искористили подршку државе за проналажење и запошљавање младог кадра, што већ радимо на сличан начин. Понудили смо укупно десет радних позиција за неколико средњошколаца и за свршене високошколце економске, машинске и електротехничке струке.

ДРЖАВА ДОТИРА ПЛАТУ

ЦИЉ програма "Моја прва плата" (mojaprvaplata.gov.rs) је стицање првог радног искуства, подстицање запошљавања и решавање проблема недостатка кадрова у привреди.

У оквиру програма деветомесечног оспобљавања у компанијама држава је младима обезбедила месечну накнаду у износу од 20.000 динара за оне који конкуришу са стеченим средњим образовањем, односно 24.000 динара за младе са високим образовањем. "Моја прва плата" реализује се уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и е Управу и Националне службе за запошљавање.

Ова компанија је и досад практиковала да запошљава младе без радног искуства сваке друге године.

- Млади у Energy Net, уз надзор ментора, пролазе обуку упознавањем свих послова у фирми и након извештаја стручне процене и разговора, проналази им се позиција у складу са њиховим склоностима, на којој могу даље да се развију, усаврше и постигну најбоље резултате - каже Јевтић. - Искуство компаније, у којој људи представљају највећу вредност, потврдило је да је најлакше обликовати младе људе без радног искуства према конкретним пословима.

Андрија Екмеџић, директор "Конелека", компаније која производи делове за "Ербас" и "Боинг", каже да су се пријавили за програм "Моја прва плата" ради подршке око дела трошкова везаних за почетни период који запослени без радног искуства проводе у фирми. Он представља искључиво улагање, јер су запослени мање продуктивни.

- Нама су потребни ЦНЦ оператери и машински инжењери и надамо се да ће оглашена радна места изазвати интересовање кандидата - истиче Екмеџић. - У нашој индустрији није тешко пронаћи кадар, али је тешко наћи добре кандидате. Волели бисмо да радимо са најбољима. Главни циљ да добри кандидати остану у фирми, али и да они, који не буду задржани, добију квалитетну обуку како би се боље позиционирали на тржишту рада.

Марија Јаничијевић, власник компаније "Етерна ХС" из Ниша поручује да су програмом "Моја прва плата" препознате потребе привреде за едукацијом кадрова и потреба да се они обучавају у реалном радном окружењу. На тај начин, млади људи стичу знање које ће лако применити у далјем раду, а привредници добијају помоћ, тако да је корист обострана.

- Сматрамо да је ово изванредна прилика да се пружи практично искуство онима који тек започињу радни век - истиче Марија.- Наша фирма бави се рачуноводственим услугама, а пријавили смо позицију књиговодственог службеника и надамо се да ће кандидати, који дођу на праксу, стећи практична и примењива знања, а најбољи кандидат има шансу да добије посао.

Директорка компаније "Биоспрингер РС" у Сенти, Тунде Гал, наводи да већ неколико година сарађују са новосадским и београдским технолошким факултетима у ангажовању младих људи.

- Већ смо имали успеха на овом плану, многим младим људима пружена је шанса да прва радна искуства стичу у нашој фирми и највећи број је и остао у нашем предузећу - истакла је директорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)