МОТИВАЦИЈА ЗАПОСЛЕНИХ ПОКРЕТАЧ БИЗНИСА: ПКС развија све више онлајн обука за индивидуални рад

ВН

02. 08. 2020. у 07:13

МОТИВАЦИЈА ЗАПОСЛЕНИХ ПОКРЕТАЧ БИЗНИСА: ПКС развија све више онлајн обука за индивидуални рад

Фото Depositphotos

ОПАСНОСТ од ширења заразе вирусом корона учинила је неопходном потребу смањења директног контакта људи и последично донела потребу да се за низ пословних функција нађе нови начин реализације, као што је онлајн рад, уз виртуелну комуникацију.

Има и компанија које су зауставиле обављање својих делатности, што угрожава њихов опстанак. Ово се нарочито односи на микро и мала предузећа. Зато су таквим компанијама потребне информације или додатна знања о могућности да се у кратком временском року, са постојећим капацитетима, или уз незнатна улагања, преоријентишу на другу делатност.

Овакав развој догађаја, сматра Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије, у први план ставља едукацију, али у онлајн облику, која ће у наредном периоду имати предности и добити на значају, у односу на класичан начин учења.
- Сведоци смо раста понуде бројних вебинара и конференција путем различитих расположивих платформи, преко којих је било могуће најбрже и са најмањим трошковима одговорити на потребе компанија и њихових запослених за информацијама и новим знањима - истиче Ковачевићева. - Нешто већа улагања захтева развој онлајн обука којима се индивидуално приступа у било ком тренутку, односно оном који појединцу највише одговара.

Фото Depositphotos

Центар за едукацију Привредне коморе Србије већ дуже време активно ради на креирању и развоју онлајн обука за индивидуални рад и радионица за групни рад са предавачем, што је у складу са подршком коју ПКС пружа дигиталној трансформацији српске привреде.

- Уз избор платформе и облика онлајн едукације, наравно, битан је и избор тема - објашњава наша саговорница. - Своју понуду Центар за едукацију ПКС креира на бази периодичних истраживања потреба привреде за едукацијом. Последња истраживања показују све већи значај развоја вештина код запослених. Власници компанија, који препознају колики је утицај едукације запослених на постизање успеха у пословању, акценат стављају на развој менаџерских креативних знања и вештина. Од њих зависи мотивација тима да продуктивно и креативно ради, нарочито у овим ванредним околностима.

ТЕМАТСКЕ  РАДИОНИЦЕ


СВЕ ове онлајн радионице тематски се надовезују, али их је могуће похађати и појединачно, по избору, у зависности од тога које вештине је потребно посебно развити, истиче Ковачевићева. Радионице су интерактивне, са много занимљивих примера из праксе, кратких филмова као добрих илустрација неких важних ситуација и активности, као и тестова без чијег успешног решавања се не може прећи на следећи ниво обуке.

Добар менаџер, истиче Ковачевићева, не постаје се формалним образовањем, већ пре свега континуираним развојем у реалном радном окружењу. Добитну комбинацију чини едукација уз рад. Због тога су припремили онлајн Школу за развој менаџерских вештина, намењену менаџерима свих нивоа. У оквиру ове школе обрађују се теме као што су делегирање, мотивација запослених, презентација, продуктиван састанак, кориговање лошег учинка.

- Основ доброг руковођења је адекватно делегирање задатака запосленима, како би се промовисао тимски рад и повећали мотивација, продуктивност и професионализам у тиму - говори Ковачевићева. - Подједнако је важно препознати и када су послови лоше делегирани, разумети значај добијања, али и давања повратних информација, као и вешто управљати негативним повратним информацијама.
Добро делегирани задаци први су корак ка мотивацији запослених. Према речима Ковачевићеве, добар менаџер мора да зна како да створи радну средину, која стимулише висок радни учинак, повећава мотивацију и посвећеност запослених. За доброг менаџера је важно да подстиче самоувереност запослених, као и да развија оптимистичан став према послу и резултатима организације. Само ако је и лично мотивисан, биће у могућности да поставља инспиративне и изазовне циљеве тиму, што ће одржавати мотивациону радну средину.
- Наравно, грешке у релизацији задатака се дешавају,али како учити на њима, то се обрађује на обуци за кориговање лошег учинка - говори Ковачевићева. - Не само да је потребно знати утврдити проблем и узроке лошег учинка, већ и знати шта даље, коју акцију предузети, да се то коригује, а не критиковање запосленог. У изградњи тимског духа и доброг колектива, као основа сваке успешне компаније, морају се очувати поверење и мотивација запослених и добри међуљудски односи.
Школа развоја менаџерских вештина обрађује и теме Продуктиван састанак и Презентација, као незаобилазне у релизацији продуктивних састанака (једном од три најчешће и најзначајније менаџерске активности) и реализацију маркетиншких и продајних активности. Уз то, ради се и на постизању споразума о било чему, привлачења инвестиција, представљања извештаја о резултатима рада и сл.
Више информација је расположиво на линку https://pks.rs/strana/sekcija/kalendar-seminara, а информације се могу добити и путем мејла edukacija@pks.rs.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)