РЕШЕЊА ЗА ЦЕО СВЕТ! Више од 200 привредника показало шта зна на EXPO2020 DUBAI

В. Н.

27. 10. 2021. у 18:55

СТОТИНЕ пословних Б2Б састанака, десетине презентација, договорене сарадње на заједничким пројектима, отворена представништва домаћих фирми у Дубаију и фантастичан успех српске стартап сцене – укратко је слика наступа домаћих компанија, организација и института, на светској изложби „Експо 2020. Дубаи“ током октобра.

РЕШЕЊА ЗА ЦЕО СВЕТ! Више од 200 привредника показало шта зна на EXPO2020 DUBAI

Фото Приватна архива

Наши привредници и научници у Србију доносе из Дубаија конкретне послове и планирају сарадњу са партнерима из више од 190 земаља колико учествује на овој најзначајнијој манифестацији на планети која траје до краја марта 2022. године.

Од упознавања до првог посла

Бизнис хаб и Павиљон Србије центар су окупљања наших привредника и пословних сусрета са потенцијалним партнерима, од Америке до Аустралије. „Неколико наших фирми већ је отпочело пословање користећи Бизнис хаб, а још три компаније су у процесу покретања иницијативе за оснивање фирме у УАЕ“, каже Марко Селаковић, шеф канцеларије ПКС у Дубаију и Б2Б директор “Експо 2020 Дубаи”.

Никола Мијаиловић и Ђорђе Вукотић, Фото Приватна архива

 

Хаб је и место добрих вести за српску привреду одакле је у Србију стигла прва вест да компаније "Шкода" стиже у индустријски парк у Крагујевцу. На Павиљону и у Бизнис хабу током октобра компаније су одржавале састанке током прве недеље „Клима и биодиверзитет“, друге „Свемир“, и пратећих сајмова Gitex и Gitex Future Stars. Тако ће бити и у наредним месецима.

Привредници очекују да ће састанци врло брзо бити преточени у конкретне послове.

„На Експо 2020. Дубаи упознали смо неколико нових потенцијалних партнера којима смо понудили наше производе. Након Дубаија очекујемо почетак преговора за конкретне послове“, истиче Јелена Екмеџић из компаније "Kонелек".

Синиша Љубојевић из компаније „Сага“ носи одлична искуства из Дубаија.

„Дубаи нам је одлична прилика да на једном месту великом броју потенцијалних корисника понудимо наше производе и услуге“.

Дрон - мade in Serbia

Једна од наших атракција „свемирске недеље“ на Експоу била је вишенаменски симулатор за астронауtе компаније "Врмеко".

"Србија на овај начин, као што је наступ у Дубаију, може достојно да се представи у било ком делу света, каже Зоран Стајић, директор “Врмека”.

Представљен је и први српски дрон ИКА -20 породичне компаније PR-DC из Београда. Две генерације машинских инжењера, који су и предавачи на Машинском факултету у Београду, баве се израдом беспилотних летелица.

ПКС позива сва предузећа из земље да се пријаве  за све наредне тематске недеље на Светској изложби,  представе пословање, иновације,  креативност и остваре међународни успех.

Фото Приватна архива

Joberty Technologies

Стартап из Србије Joberty Technologies победио је на такмичењу “Супернова изазов” у категорији маркетиншких технологија у конкуренцији од преко 750 стартап из целог света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)