СРБИЈА ИМА ШТА ДА ПОКАЖЕ СВЕТУ: Највећа светска изложба „Експо 2020 Дубаи” стартује у петак - наступа 200 наших привредника

В.Н.

29. 09. 2021. у 14:07

НАЈВЕЋА изложба на свету „Eкспо 2020 Дубаи “ отвaрa своје капије у петак 1. октобра за привреднике и посетиоце из више од 190 земаља.

СРБИЈА ИМА ШТА ДА ПОКАЖЕ СВЕТУ: Највећа светска изложба „Експо 2020 Дубаи” стартује у петак  -  наступа 200 наших привредника

Фото Архива

Већ првог месеца, током октобра, на прве две тематске недеље „Клима и биодиверзитет“ и

„Свемир“, и пратећим сајмовима Gitex и Gitex Future Stars, наступа близу 200 привредника из Србије из готово 100 компанија, института, организација и институција.

- Експо Дубаи је право место за сусрет српских привредника са партнерима из целог света, међу којима су и глобални инвеститори – највеће  мултинационалне компаније, прилика да представе фантастичне иновативне производе и решења, уговоре нове послове и прошире пословање“, поручио је Марко Чадеж - председник Привредне коморе Србије.

У Бизнис хабу Привредне коморе Србије, пословном средишту српске привреде на Светској изложби, током пола године трајања ове најзначајније манифестације на планети, oдржаће се презентације, конференције, састанци, инвестициони форуми, Б2Б сусрети

Календар инвестиционих конференција у Дубаију

 1. новембар - Real Estate

13. децембар - хемијска,   аутомобилска и металска индустрија
31. јануар 2022. – здравље, велнес, и бањски туризам
15. фебруар - пољопривреда и храна, и IКT
21. март - обновљиви извори енергије и вода

Више од 1.000 наших фирми на Експу

- Све је спремно за дочек наших привредника и гостију из целог света у Бизнис хабу Привредне коморе Србије, који ће током шест месеци трајања Дубаи Експо, практично бити кућа српске привреде на Светској изложби - истакао је Чадеж.

Председник ПКС је позвао предузећа из Србије да буду део светског наступа наше привреде у Дубаију и искористе могућности које им се отварају учешћем на тематским недељама и пратећим традиционалним сајмовима који се одржавају у време Светске изложбе.

Процењује се да ће више од 1.000 компанија из Србије учествовати на Светској изложби од првог дана октобра до краја марта 2022. Подршку домаћим компанијама обезбедили су Генерални секретаријат Владе Србије, ПКС, Развојна агенција Србије. Фирме добијају бесплатан простор у Бизнис хабу ПКС, бесплатан авионски превоз, бесплатне локалне трансфере, повлашћене цене хотелског смештаја, учешће на инвестиционим форумима, Б2Б сусрете .  

Марко Чадеж, Фото Архива

Из Србије најлепши бицикл на свету

Питање климатских промена и очување биодиверзитета је једно од кључних изазова човечанства. Домаће компаније представиће на првој од девет тематских недеља изложбе, од 3. до 9. oктобра, своја иновативна решења која могу да унапреде живот на планети.

У павиљону Србије биће изложен електични бицикл домаће компаније Ono Bikes, најексклузивнији и најнапреднији модел Ono Archont E60. Тај модел је освојио низ међународних признања. Реч је о најлепшем електричном бициклу на свету, према оцени чувеног медијског гиганта BBC. У Дубаију ће бити представљена и иновација компаније Green Decor која је позната по развоју српског производа "all in one" модуларног система зелених кровова.

Eлектрични бицикл "Ono Archont E60”. , Фото Архива

Србија на изложби "Свемир”

Привредници из Србије развијају врхунску технологију и сарађују са светским компанијама у области свемирске и авио технологије. Своје пројекте и достигнућа приказаће током друге тематске недеље “Свемир” од 17. до 23. октобра, и пратећим сајмовима Светске изложбе, Gitex i Gitex Future Stars који се одржавају у исто време у Дубаију. Србију представљају компаније “КонЕлек” која се бави израдом алата за поправку путничких авиона и млазних мотора, али и делова за сателите, “Vrmeco” са симулатором за астронауте, Pink Research & Development Center са беспилотном летилицом, “СветоЛет” пројектима из сфере космичке индустрије, Институт “Михаило Пупин”, Иновациони центар Машинског факултета из Београда...

Фото Архива

Gitex i Gitex Future Stars

Поред државног Дата центра и Института за вештачку интелигенцију, своја достигнућа понудиће Институт Biosense, Zesium Mobile компанија Saga, CodeIT, Devtech, Braineering IT solutions, Quantox, Telegroup,Egzakta advisory, Stockstudio, White lemur, Kredium, Joberty Technologies, Vizlore digital asset management, Deep blue sea studio.

* * * * * * * *

Еxpo2020.pks.rs

ПРИВРЕДНА комора Србије покренула је сајт expo2020.pks.rs где се налазе најзначајније информације о Светској изложби по тематским недељама, сајмовима, и презентације домаћих компанија.

Ексклузивно објављујемо прве фотографије пављиона Србије у Дубаију - више фотографија на друштвеним мрежама ПКС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)