У ПЛАНУ НОВА СКИ-СТАЗА НА КОПАОНИКУ: Летња сезона на планинама у пуном јеку

В.Н.

01. 08. 2021. у 12:24

КОПАОНИК би наредне сезоне, уколико услови буду дозволили, могао да добије још једну скијалишну стазу, поред постојеће Бела река, која прати гондолу Брзеће Мали Караман, каже директора "Скијалишта Србије".

У ПЛАНУ НОВА СКИ-СТАЗА НА КОПАОНИКУ: Летња сезона на планинама у пуном јеку

Фото Архива

„Ова стаза је једна од најдужих и најтежих на Копаонику и спада у омиљеније међу скијашима. На овај начин ћемо скијашима пружити додатно уживање, јер ће имати још једну стазу на тој локацији“, каже Ћика.

Активности на овој планини већ се планирају за зиму док је летња сезона у пуном јеку. Гости први пут овог лета могу да уживају у панорамској вожњи гондолом Брзеће - Мали Караман.Пуштена је у рад средином фебруара и за мање од два месеца остварено је више од 50.000 вожњи. Из туристичког центра Брзеће до врха Копаоника стиже се за петнаестак минута.

Дејан Ћикa, Фото Архива

Из Регионалне привредне коморе у Крушевцу подсећају на значај неимарског подухвата изградње гондоле за развој туризма Расинског округа и целе Србије. Захваљујући грађевинарима, посао је завршен у рекордном року што је омогућило да гондола буде на услузи гостима и током лета.

Градитељски конзорцијум је предводио носилац посла Leitner AG док су поред ове италијанске фирме радове изводили и фирме "Брзмин Брзеће", "Елкомс", "Делинг", "Орнамент Инвестинжењеринг", "Естуар" и "Запис про".

„Изградњом жичаре ствара се перспектива за угоститеље, али и становништво, пратеће делатности - трговину и пољопривреду“, истичу у РПК Крушевац.

У Туристичкој организацији Општине Брус наглашавају да је ова летња сезона обогаћена панорамском вожњом шестоседом Караман гребен и гондолом Брзеће - Мали караман. Брус нуди 6.000 лежајева у двадесетак хотела и апартмана у приватном власништву, а у плану је још 4.000 постеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)