МОЖЕ ДО ПОСЛА ИАКО НЕМАТЕ ИСКУСТВА: Програм „Моја прва плата“: компанијама кадар - младима посао

В.Н.

30. 07. 2021. у 12:45

ПРЕ него што се пријавио за „Моју прву плату“ Андрија Здравковић, дипломирани правник, трагао је за послом. Након праксе у адвокатској канцеларији схватио је да тај посао није за њега.

МОЖЕ ДО ПОСЛА ИАКО НЕМАТЕ ИСКУСТВА: Програм „Моја прва плата“: компанијама кадар - младима посао

Фото Архива

„Желео сам да пронађем посао у корпорацији. Међутим, иако сам ишао на конкурсе, увек је био проблем недостатак искуства јер је увек потребно прво радно искуство, сем ако није програм пракси, или нека јуниорска позиција” прича Андрија.

Истиче да је Програм право решење за људе без радног искуства и препоручује свима да се пријаве. Андрија је преко „Моје прве плате“ своје прво запослење добио у компанији "Теленор" где наставља своју професионалну каријеру.

Програм „Моја прва плата“ омогућио је привреди да запосли младе кадрове Србије. Око десет хиљада компанија је расписало позиве, а око 8.500 младих учествује у Програму.

Smurfitkappa: Наталија Јанић, Милан Марковић и Лазар Ћирковић, Фото Архива

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије рекао је да је више од трећине компанија давало додатну накнаду младима током Програма на износ који је Влада обезбедила.

„Програм је омогућио привреди да запосли младе кадрове. Око десет хиљада компанија је расписало позиве и око 8.500 младих учествује у Програму“, истакао је председник ПКС.

Настављамо са подстицајима

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић најавила је да ће Влада Србије наставити са активним мерама подстицања запошљавања младих, уз оцену да су млади основна подстицајна снага и будућност државе и друштва.

„Програм "Моја прва плата" је показао велику заинтересованост младих јер је 80 одсто оних који су учествовали рекло да би тај програм препоручили пријатељима и наставили да раде код истог послодавца. То су јасни показатељи да треба да наставимо са програмом“, рекла је она на представљању резултата прве фазе програма "Моја прва плата" у ПКС.

Фото Архива

Младима са завршеним средњим образовањем обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 20.000 динара, док за оне са високим образовањем накнада износи 24.000 динара. За први циклус Програма „Моја прва плата” опредељене су укупно две милијарде динара из буџета, а предлаже се и повећање накнаде.

Компанија Конелек: Наталија Стојическа и Јелена Екмеџић, Фото Архива

Јелена Екмеџић из компаније "Конелек" која се бави израдом делова за авионе, каже да је програм „Моја прва плата“ идеалан како за младе људе који желе прва радна искуства, тако и за послодавце који су у потрази за младим стручњацима.

“Тренутно нам је на обуци машински инжењер, која је ангажована на пројекту прављења дронова”, каже Јелена Екмеџић. „Сарадња је изузетна и по завршетку обуке у децембру, размотрићемо моделе даље сарадње“.

Програм је компанији пружио могућност да обучавају и усмеравају младе у сегмент пословања за којим предузеће има потребу. Заинтересовани су да приме још младих људи на обуку. Екмеџићева сугерише да се пријава за програм поједностави како би се што више младих, али и послодаваца, пријављивало.

Две трећине послодаваца намерава да за стално запосли ове младе људе који су прошли деветомесечну плаћену обуку.

Програм "Моја прва плата"

Анкета је показала да би 90 одсто младих препоручило Програм "Моја прва плата" својим пријатељима. Најмлађи кандидат за Програм је имао 18 година, а најстарији 30.

Програм Владе Србије „Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и електронску управу и Привредне коморе Србије

Милан Марковић из компаније Smurfitkappa каже да тренутно на обуци имају три млада стручњака,  једног инжењера технологије и два млада професионалца у области људских ресурса и ИТ.

“Као један од највећих произвођача папира, наша компанија се пријавила за програм "Моја прва плата" како бисмо анимирали младе људе да се прикључе нашем тиму. Стално смо у потрази за квалитетним кадром и ово је један од начина да радимо са младим и амбициозним људима. Надамо се да ће желети да остану део нашег тима и након завршене обуке”, истиче Милан Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)