КОНКРЕТНИ ПРОЈЕКТИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ: Три конференције за дијаспору

В.Н.

28. 07. 2021. у 16:47

TРИ велике међународне инвестиционе конференције у наредних годину дана на којима ће нашим грађанима у расејању представити конкретне пројекте за улагање у Србији, организоваће Привредна комора Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

КОНКРЕТНИ ПРОЈЕКТИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ: Три конференције за дијаспору

Фото Архива

На састанку Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије и Арно Гујона, в. д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, речено је да ће до краја ове године бити организован скуп наших привредника из дијаспоре у Швајцарској, а почетком 2022. у Аустрији и Немачкој.

„Циљ је да се након више деценија покушаја, најзад омогући нашим грађанима из дијаспоре да тачно знају који су пројекти актуелни и где могу да инвестирају свој новац и покрену бизнис у Србији“, рекао је Чадеж.

База инвестиционих пројеката

Формираће се нови Пословни савет за дијаспору 2021-2024 ПКС, који ће кроз конкретне активности радити на томе да се један део средстава од дознака преусмери у покретање нових бизниса, и отварање радних места у Србији. Како би се наша дијаспора чвршће повезала са матицом, план је да се до краја године пусти у рад онлајн база инвестиционих пројеката, која је тренутно у изради кроз пројекат „Link up Serbia’’.

Привредна комора Србије ће обезбедити информације преко својих 16 регионалних комора о конкретним пројектима на локалу у које је већ сада могуће инвестирати, од сектора туризма, улагања у бањске центре и отварања етно-села, до пољопривреде и ИТ сектора.

Председник ПКС каже и да би за наше грађане у дијаспори било значајно да се кроз пројекат „Тачка повратка“ у дипломатско-конзуларним представништвима Србије широм света, отворе информативни центри који ће нудити све информације о актуелним пројектима за инвестирање у нашу земљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)