ВОЛАС СТИЖЕ У СРБИЈУ: Најављена прва посета министра одбране Уједињеног Краљевства нашој земљи

Novosti online

18. 05. 2021. у 15:08

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас, у оквиру билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике између Републике Србије и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске које се одржавају у Београду, са директором за евроатлантску безбедност у Министарству одбране УК Дејвидом Хоган-Херном.

ВОЛАС СТИЖЕ У СРБИЈУ: Најављена прва посета министра одбране Уједињеног Краљевства нашој земљи

Фото: Министарство одбране

Британска страна је овом приликом потврдила своју одлуку о даљем учешћу у КФОР на Косову и Метохији до 2023. године и повећању бројног стања свог контингента.

Саговорници су, такође, истакли и значај унапређења војноекономске сарадње, а две стране су се сагласиле и о потреби јачања дијалога на високом нивоу.

Како је на састанку истакнуто, План билатералне војне сарадње и резултати билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике представљају добру основу за реализацију посете министра одбране Уједињеног Краљевства Републици Србији током ове године.

Стефановић и Хоган-Херн осврнули су се на предстојећу мултинационалну вежбу „Платинасти вук“ која ће се у јуну одржати у Републици Србији и на којој ће учествовати око 70 припадника Оружаних снага Велике Британије, а британска страна најавила је да ће дану високих званица током поменуте вежбе присуствовати и министар одбране Уједињеног Краљевства Бен Волас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)