НИСУ ИЗАБРАНЕ СВЕ ПРЕДЛОЖЕНЕ СУДИЈЕ: Посланица оспорила четири кандидата

Танјуг

14. 04. 2021. у 18:01

СКУПШТИНА Србије изабарала је 33 од 37 предложених судија које се први пут бирају на ту функцију, односно није изгласала четири кандидата које је оспорила посланица Српске напредне странке Јелена Жарић Ковачевић.

НИСУ ИЗАБРАНЕ СВЕ ПРЕДЛОЖЕНЕ СУДИЈЕ: Посланица оспорила четири кандидата

Фото Танјуг

За судију Основног суда у Сомбору није изабрана Јелена Косовић, као ни Мунир Јусовић и Аладин Маџовић за судије Основног суда у Новом Пазару.

Није изабрана ни Мирјана Лукић за судију Основног суда у Пожаревцу.

Посланици су одлучили да остале судије изаберу, а међу њима су и судије у Краљеву, Лесковцу, Алексинцу, Сомбору, Новом Пазару, Ужицу и Пожаревцу.

Скупштина је одлучила и о престанку функције јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, као и о више кадровских решења у одборима Народне скупштине.

Посланици су одлучили да се посланик СНС Жарко Мићин разреши дужности заменика члана Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, а уместо њега изабере Немања Поповић.

Такође је одлучено да се уместо Мићина за члана Делегације у Парламентарној скупштини НАТО изабере посланица Сандра Јокановић, а за заменика члана Невена Вујадиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)