ВЛАДИМИР ОРЛИЋ: Кад тајкунски део бившег режима удари да пише писма - по правилу се "затресе Европа"

Новости онлајн

20. 01. 2021. у 10:46

ВЛАДИМИР ОРЛИЋ: Кад тајкунски део бившег режима удари да пише писма - по правилу се затресе Европа

Фото: Архива Вечерње Новости

- КАД тајкунски део бившег режима удари да пише писма, по правилу се затресе Европа. Од смеха - каже Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке.

- Нико чудом да се начуди: куд, од свих, баш она мала група самопроглашених "генија", која сваке недеље целу ЕУ учи памети "шта и како треба" - сада пише писма и моли за услуге. Још и адресира на Д. Мекалистера и В. Билчика, као да је мало пута баш њих двојицу вређала у својим таблоидним, простачким саопштењима и изјавама. Сад би маца на вратанца? Да се правимо да ништа није било, кад се и онако у Србији већ годинама ти исти фолирају да нису баш они све живо опљачкали и упропастили, уништили сваку демократију и европску перспективу? Па фолирање прешло у навику, прелило се и у писма? - додаје он.

- Баш екипа полупаних политичких полупроизвода, која прети да ће и испред ЕП да штрајкује лежањем на степеништу, можда неког европосланика и да пребију, која је јуначки бојкотовала сваки дијалог и бојкотовала ЕП, сада у сузама тврди - не могу да дочекају да дијалог почне, пропадоше што га нема? Лепше им звучи него истина: да су пропали јер народ не може њихове лажи и пренемагања очима да гледа. Па би сад да се пренемажу мало и по свету. Да ни потписе у својој згради више да прикупе не могу, а локални одбор странке да имају негде сањају годинама, све будећи се у зноју.

- Да себе у писму проглашавају за "проевропске" они који су демолирали РТС, пребијали новинаре, демолирали Скупштину, пребијали народне посланике, махали вешалима и тестерама, позивали на силовање премијерке и називали жене дрољама? Под руку се држали са доказаним фашистима и осуђеним дилерима дроге, промовишући такве као своје политичке савезнике? Јесте, то је баш "европски" - још се крсте широм Европе, кад их се сете. И без писма. Али тајкунско - лоповска дружина списатеља се не да поколебати: они још намрштени поручују - има дијалог да буде кад и како ми кажемо, не занима нас никаква епидемија! Само што прстом не запрете ЕП, поручујући: то што ви не путујете нигде нас не занима, има да дођете кад вам наредимо!

- Па да циркус буде већи, простру доказ своје битности: знате, то што смо пропали на изборима, то је корпус деликти да смо важни! Овај наш мучени ПСГ, на пример, добио 2% гласова у јуну - па видите да смо лидери! Лутовац нема ни канцеларију више, значи да смо најјачи! Ђилас не може да нађе трећег члана у Сурчину већ две године, значи да смо ми легитимне вође! А Брисел чита и тресе се. Од громогласног смеха.

- Штета што у писму не ставише који ред о својим генијалним захтевима, био би циркус тада комплетан. Да се похвале пред светом својим блиставим идејама о измишљеним министарствима у које треба њих да бира неко други, а да они ни глас на изборима не добију. О њиховим паралелним партијским редакцијама у јавном сервису, кад су већ навикли да живе у паралелном космосу. Додуше, са по којим правим, новим, уговором за препродају рекламног простора - њима, наравно. Јер пара никад доста, а навикло се то да узима, другачије не може да живи. Па да видите шта је "европски", не 100 - него 110%, кад га Ђилас смисли.

- Ако у овим урнебесним изливима инспирације на тастатуру има било шта добро, то је прилика да се и у Бриселу повремено подсете - са каквим оскудним, а на власт алавим, морално и памећу потпуно празним, али зато умишљеним и агресивним, политичким полусветом ми имамо посла. Тад им је слика о приликама у Србији увек нешто јаснија. А буде и прилика и да се повремено од срца насмеју људи - здраво је - написано је у саопштењу Владимира Орлића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)