ЛУКА ПЕТРОВИЋ О ПРИСЛУШКИВАЊУ ВУЧИЋА: Држава да заштити државни поредак по сваку цену

Novosti online

04. 01. 2021. у 11:21

ПРИСЛУШКИВАЊЕ председника Србије Александра Вучића је кривично дело озбиљних размера, а починиоци морају бити пронађени и процесуирани у складу са законом, изјавио је члан Председништва СНС Лука Петровић.

ЛУКА ПЕТРОВИЋ О ПРИСЛУШКИВАЊУ ВУЧИЋА: Држава да заштити државни поредак по сваку цену

Фото: sns.org

- Прислушкивање председника од стране полиције је ништа друго него припрема или покушај државног удара. Важно је сада поставити неколико питања. Ко је тај или ко су ти који су се толико осилили и имали храбрости да помисле тако нешто, а нарочито да то нареде и спроведу у дело? По чијем налогу су то радили и за какве потребе? Да ли су на тај начин желели да угрозе безбедност председника или његове узе породице? На сва ова и на још многа друга питања морамо да добијемо одговоре - рекао је Лука Петровић.

Он је истакао да се ради о ,,покушају државног удара".

- Држава мора јаче него икада да покаже снагу и одлучност да ово истера до краја. Држава мора да ради свој посао, да заштити државни поредак по сваку цену. Без обзира на то ко је у питању, без обзира о коме се ради, да ли је у питању министар, државни секретари, помоћници министра или било ко други. Нико не сме бити заштићен, јер ово је једно од најтежих кривичних дела. Ово је покушај дрзавног удара. Зато позивам надлежне дрзавне органе да пошаљу јасну поруку свима да са државом нема играња, да је држава у стању да заштити нашег председника и да се јасно утврди ко стоји иза овога - рекао је Лука Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)